BIST 10.392
DOLAR 32,49
EURO 34,89
ALTIN 2.407,71
HABER /  GÜNCEL

Hırsızlık çetesine darbe

Aralarında polis memuru ve bazı kamu görevlilerinin de bulunduğu 15 kişilik çete, jandarmanın operasyonuyla çökertildi.

Abone ol

Balıkesir, İzmir ve Manisa'da, birçok hırsızlık olayına karıştıkları belirlenen aralarında polis memuru ve bazı kamu görevlilerinin de bulunduğu 15 kişilik çete, jandarmanın operasyonuyla çökertildi. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan 9'u tutuklandı, 6 zanlı ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Operasyon kapsamında 4 kişinin daha arandığı bildirildi.

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Bigadiç İlçesi'nde hırsızlıktan gözaltına alınan bir zanlının ifadesi doğrultusunda, hayvan hırsızlığı suçundan yattıkları cezaevinden çıkan bir grubun Balıkesir, İzmir ve Manisa'da çeşitli hırsızlık olaylarına karıştığını belirledi. Bunun üzerine zanlıları dört ay süreyle takibe alan jandarma ekipleri, önceki gün harekete geçti.

Üç ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen ‘Sürat’ adlı operasyonda, suç örgütünün lideri olduğu iddia edilen 54 yaşındaki O.S.'nin de aralarında bulunduğu 3'ü kadın 15 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlılardan ikisinin İzmir Emniyet Müdürlüğü emrinde görevli polis memuru oldukları belirtildi. Operasyon kapsamında dört kişinin daha arandığı bildirildi.

Zanlıların ev, işyeri ve otomobillerinde yapılan aramalarda ise iki ruhsatsız tabanca, çalıntı olduğu bildirilen 11 bin YTL para, çok sayıda ofis ve ev eşyası ile iki otomobil ele geçirildi.

İşlemlerinin ardından Bigadiç Adliyesi'ne sevk edilen zanlılardan, çete lideri olduğu iddia edilen O.S., polis memuru A.T., Y.G., eşi G.G., S.K., N.Ö., M.P., B.E. ve M.D. tutuklandı, C. Z., C.U., Z.Y., F.B., F.B. ve M.K., ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.