BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  DÜNYA

Hırsızın rahatlığı kamerada

Konya’da, düzenlenen operasyonda birçok hırsızlık olayın karıştığı iddia edilen şahıs yakalandı. Girdiği bürolardan cüzdan ve çanta hırsızlı...

Abone ol

Konya’da, düzenlenen operasyonda birçok hırsızlık olayın karıştığı iddia edilen şahıs yakalandı. Girdiği bürolardan cüzdan ve çanta hırsızlığı yapan kişinin rahat hareketleri güvenlik kamerasına yansıdı.
Edinilen bilgiye göre, Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği’ne bağlı ekipler, şehir merkezinde meydana gelen hırsızlık olayları sonrası düzenlediği operasyonda 6 kişiyi gözaltına aldı. Yakalananlar arasında yer alan madde bağımlısı Mevlüt İ’nin (26) müşteri gibi girdiği 9 bürodan cüzdan, çanta, bin 500 TL nakit para ile 2 bin 500 TL değerinde cep telefonu çaldığı belirlendi.
Mevlüt İ’nin girdiği bir ofiste yaptığı hırsızlık anı güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Bir avukatlık bürosuna giden Mevlüt İ., dışarıda olduğu söylenen avukatla telefonla görüştüğünü ve geleceğini söyledikten sonra çalışanlardan bir bardak su istedi. İşyeri çalışanının su getirmek için mutfağa gitmesini fırsat bilen şahıs, masanın üzerindeki cüzdanı inceleyerek içindeki 380 lirayı cebine koydu. Cüzdanı aynı şekilde yerine bırakan şahıs kendisine verilen suyu içerken yalnız kalınca yine cüzdana yönelerek bozuk paraları da aldı. Daha sonra uğrayacağını söyleyerek bürodan hızla uzaklaşan Mevlüt İ. polis tarafından yakalandı.

“GÜMÜŞ YÜZÜKLERİ ÇALDILAR”
Konya’da bir kuyumcudan 370 lira değerinde 5 yüzük çalan 2 kişi güvenlik kamerası görüntüleri sayesinde yakalandı. İşyeri sahibi kapıyı kilitlemeden tuvalete gitmek için dışarı çıkarken kısa bir süre sonra dükkana giren, hırsızlıktan poliste kaydı bulunan Yunus Emre K. (20) ve Gökhan A. (20) tezgahtaki yüzüklerden 5 tanesini çaldı. İşyeri sahibi geldiği dükkanında yüzüklerin eksik olduğunu fark ederek polise haber verdi. Güvenlik kamerasına yansıyan hırsızlık anı görüntüleri sonrası 2 kişi kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı.

“ALTIN HIRSIZLARI YOZGAT’TA YAKALANDI”
Konya’da evden hırsızlık yapan 3 kişi Yozgat’ta yakalandı. Şahısların evlerden çaldıkları altınları İstanbul’da sattıkları belirlendi.
Merkez Meram ilçesi Alavardı Mahallesinde kapı kilit göbekleri kırılarak 2 evden hırsızlık yapılması üzerine araştırma başlatan polis, güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Bir binaya girerken yüzlerini gizlemeye çalışan 3 kişiden şüphelenen polis şahısların Hasan U. (27), Ali Y. (31) ve D.F. (17) olduğunu belirledi. Takibe alınan 3 kişi Yozgat’ta yakalanarak gözaltına alındı. Şahısların evlerden çaldığı 10 bin lira değerindeki altınları İstanbul’da sattıklarını öğrenildi.
Hırsızlık olaylarına karışan ve sorguları tamamlanan 5 kişi adliyeye sevk edildi. Yaşı küçük D.F. (17) ise Çocuk Polisi tarafından adliyeye götürüldü.
(İHA)