BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  EKONOMİ

Türkmenistan’la önemli anlaşmalar

Cumhurbaşkanı Abdullah’ın Türkmenistan’a gerçekleştirdiği resmi ziyaret çerçevesinde önemli ikili anlaşmalara imza atıldı. <br/>Abdullah Gül...

Abone ol

Abdullah Gül ve Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, ortak basın toplantısının ardından ortak bildiriyi imzaladı. Daha sonra ikili anlaşmalara geçildi. İlk olarak, Türkmen gazının Türkiye ulaştırılmasını öngören çerçeve anlaşması anlaşmasına imzalandı. Anlaşmaya, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkanı Yardımcısı Baymurat Hocamuhammedov imza attı.

Ardından Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ve Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkanı Yardımcısı Annageldi Yazmuradov, tarım alanında teknik işbirliği protokolüne imza attı. Bakan Ergün ayrıca, Türkmenistan Devlet Başkanı Yardımcısı Sapardurdu Toylıyev ile gençlik ve spor alanında işbirliği anlaşmasını imzaladı.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Türkmen mevkidaşı Raşit Meredov, bakanlıklar arasında işbirliğini öngören anlaşma ile, hukuki ve cezai alanında adli yardımlaşma konusundaki işbirliği anlaşmasına imza koydu.

Bu arada Sultan Alparslan’ın mezarının araştırılması ve türbesinin yapılması, sahabe kabirlerinin bulunduğu türbenin restorasyonu yönelik işbirliği protokolüne de imza atıldı.