BIST 10.895
DOLAR 32,21
EURO 34,94
ALTIN 2.507,98
HABER /  GÜNCEL

Hırsız çift biraz uykumak isteyince...

Meksika'dan Türkiye'ye geldiler. Hırsızlık yapmaya başlayınca peşlerine polis takıldı. Ama çift biraz uyuyunca...

Abone ol

Bursa'da banka önlerinde bekleyip, para çeken kişilerin araçlarının lastiklerini patlatan ve daha sonra lastikler onarılırken araç içersinde bırakılan paraları çalan Meksika uyruklu Monika Madrid Rees (39) ile eşi Vicdor Manuel Samanigo Gorcya (46), İzmir'de uyudukları otel odasında yakalandı. Şüpheli çift suçlarını itiraf etti.

Bursa'da son bir ay içersinde meydana gelen iki ayrı olayda, fabrikalarda muhasebeci olarak çalışan Remzi Göl ile Cem Atsüren, işyerlerine götürmek üzere bankadan para çekti. Parayı aldıktan sonra otomobillerine binen muhasebeciler, bir süre sonra araçların lastiklerinin patladığını anlayınca, araçlarından inip lastikleri değiştirmeye başladı. Bu sırada yardım etmek maksadıyla yanlarına yanaşan çift, otomobil içersindeki paraları çaldı.

POLİS KAMERA KAYITLARINI İNCELEDİ

Güvenlik kameraları tarafından görüntülenen bu iki ayrı hırsızlık olayından sonra Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, Remzi Göl'ün 7 bin TL, Cem Atsüren'in ise 15 bin dolar ve 5 bin TL'sini çalan çifti takibe aldı. Kentteki MOBESE kameraları ve bankaların ve çevresindeki işyerlerinin güvenlik kameralarını izleyen polis, toplam 159 aracın plakalarını ve sürücülerini inceledi.

BU İŞ İÇİN 4 KİŞİ GELMİŞLER

Bu otomobillerden birinin İstanbul'da Meksikalı bir çift tarafından kiralandığını tesbit eden polis, aradığı Monika Madrid Rees ile kocası Vicdor Manuel Samanigo Gorcya'yı önceki gece İzmir'de otelde uyurken yakaladı. Şaphelilerin üzerlerinde yapılan aramada, 11 bin 755 dolar, bin 850 Euro, 700 TL, 740 Meksika Pezosu, ve 3 Kanada doları ile otomobillerin lastiklerini patlatmakta kullandıkları şişler ve şehir haritası ele geçirildi.

Sorgulamalarında suçlarını kabul eden zanlılar, geçen Yılbaşı'nda Meksika'tan iki arkadaşlarıyla bu işi yapmak için Türkiye'ye geldiklerini, bu arkadaşlarından birinin ülkelerine geri döndüğünü diğerinin ise kendilerinden ayrıldığını söyledi.

Sorgulamaları devam eden şüpheliler, ifadeleri alındıktan sonra adliyeye çıkartılacak.