BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Hıncal Uluç yine Fenerlileri kızdırdı

Şike operasyonuna Galatasaray'ın da adının karışması gündeme oturdu. Peki teşvik primi şike kapsamına girer mi?

Abone ol

Spor yazarı Hıncal Uluç'un açıklamaları Fenerbahçe taraftarını kızdıracak. 1-1 biten Denizlispor-Fenerbahçe maçıyla ilgili mercek altına alınan Galatasaray ile ilgili tartışmalara katılan Uluç'un sözleri yine çok konuşulacak.

Uluç o dönemde teşvik priminin yasalarda suç olarak sayılmadığını söyledi. Uluç GS Başkanı Ünal Aysal'dan Bulent Tulun'un Galatasaray kulübü ile her türlü ilişiğinin kesilmesini istedi.

Sabah gazetesinde yer alan röportajda Uluç "Galatasaray şike operasyonun neresinde?" şeklindeki soruya bakın nasıl cevap verdi:

SUÇ DEĞİL

"Ben bu konuda Radikal'de Uğur Vardan'ın yazdıklarına katılıyorum. Ortaya konulan şeylerin, yapılan işlerin içi boş, dolu değil. "İşte bakın G.Saray'ı da araştırıyoruz. Operasyonda onlar da var. Bu, sadece Fenerbahçe'ye karşı bir hamle değil" tezi için yapılıyor bunlar gibi geliyor bana. Medyaya yapılan resmi açıklamalardan, sızan haberlerden edindiğim izlenim bu. 2005-2006 sezonunda bir teşvik primi belgelenmiş dahi olsa suç değil.

YASA SONRADAN ÇIKTI

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası "Kanunsuz suç ve ceza olmaz" diyor. O zaman suç değildi bu. Yasa sonradan çıktı. O zaman savcılık böyle bir araştırmayı niye yapar? Savcılık başka bir suçu araştırırken, bu olay ona bağlantılıysa onu araştırabilir. Bir suç olarak değil, bugünkü suçun belirlenmesi için. Ama müstakilen 2005-2006 maçını savcılığın araştırması ceza hukuku mantığına aykırı. Futbol Federasyonu, araştırma yapar; soruşturma da... Çıkan sonuca göre bir hüküm açıklar. Zaman aşımı varsa ceza veremez, ama sonucu açıklar."