BIST 10.209
DOLAR 32,39
EURO 34,78
ALTIN 2.392,75
HABER /  GÜNCEL

Hıncal Uluç Vatan'ı topa tuttu

Sabah gazetesi yazarı Hıncal Uluç, kendi deyimiyle "spor basınında Aziz Yıldırım'a direnen tek kale Vatan"ın da teslim bayrağını çektiğini öne sürdü!

Abone ol

Uluç " başlıklı yazısında Vatan gazetesi spor müdürü İbrahim Seten'i ağır bir dille eleştirdi!

Yazı : Hıncal ULUÇ
www.sabah.com.tr


MEDYANIN büyükleri, Kutsal İttifak bayrağını taşıyorlardı.. Milliyet Fener'in, Akşam Başkanının resmi sözcüsü sanki.. Ötekiler dümen suyundaydılar.. Bir Vatan, İbrahim Seten aslanlar gibi kafa tutuyordu çağdaş Hallacı Mansur'a.. Boyun eğmiyor, aslanlar gibi haberler yapıyor, aslanlar gibi yorumlar yazıyordu.. Zafer Mutlu gibi fanatik Fenerli bir patrona rağmen.. Kendisi de Fenerli İbo'yu kutluyordum içten içten.. Gördüğümde de sırtını sıvazlıyordum..
Son haftalarda onun ve sayfalarının da hizaya gelmeye başladığını üzüntü ile hissetmeye başladım.
Sonunda Vatan da düştü..
Hafta sonunda nerdeyse tam bir gazete sayfası ayırmışlar ve adımı vererek "Hıncal Uluç'un da 'Orijinalini merak ediyorum' dediği röportaj tartışmalara son verecek" diye başlık atmışlar..
Ne umarsınız?.. Haber Türk yayınında üzeri sarı boyanmış satırları yazıyor ve gerçeği açıklıyorlar..
Kızmıştım ya hani.. Kemal Belgin ve Sinan Engin'in önünde ekrana gelmişti, Johan dergisi ve Van Hooijdonk röportajı.. Sunucu okumuştu.. Hooijdonk, "Bizim başkan, BeşiktaşSamsun maçının hakemini ayarladı. Şimdi yığınla adam atacak" dediğini.. Kemal şaşırmış, Beşiktaş'ın şampiyon olduğu yıl Luce'nin de önünde menecer olan Sinan "Ne şaşıyorsun.. Bu ülkede hakem yardımı olmadan şampiyon olunuyor mu" demişti ve koskoca Türk Spor medyası bu programı görmezden gelmişti.
İşte Vatan görüyordu.. Güya!.. Nerdeyse tam sayfa yazıda, Van Hooijdonk'un artık kimseyi ilgilendirmeyen lafları yarım sayfa tercüme edilmiş.. Ama asıl kıyameti koparan o sarı boyalı bölümden kelime yok. "O laflar Van Hooijdonk'a değil, iki garsona ait" başlığının altı dahi doldurulmamış..
Kim bu iki garson, nerde, niye etmişler bu lafı.. Bir Hollandalı gazeteci niye bunları ciddiye almış.. Bin soru..
Seten, işine, daha doğrusu Hallac-ı Mansur'un işine gelenleri tercüme ettirmiş. Gerisi es!..