BIST 10.139
DOLAR 32,38
EURO 35,05
ALTIN 2.387,79
HABER /  GÜNCEL

Hilmi Özkök'ten Çetin'e cevap yok

Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, Çetin Doğan'ın suçlamalarıyla ilgili sorulara cevap vermedi.

Abone ol

Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, "Anadolu Ajansı, milli mücadelenin kazanılmasında çok büyük rol oynamıştır" dedi. Özkök, Çetin Doğan'ın yönelttiği suçlamalarla ilgili sorulara ise cevap vermedi.

Anadolu Ajansı'nın 90'ıncı kuruluş yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde, Balçova Termal Otel'de düzenlenen resepsiyona katılan Özkök, Anadolu Ajansı'nın Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün büyük dehasının eseri olarak ilk kurulan milli ajanslardan biri olduğunu ve milli mücadelenin kazanılmasında çok büyük rol oynadığını söyledi.

Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özkök, şöyle konuştu:
"Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasından sonra Cumhuriyet kurulduğu zaman bu gibi müesseselerin üzerine istinat etmiştir. Enformasyonun önemi bugün çok daha iyi anlaşılmakta. Bilgi işlem sistemleri geliştikçe bilgilerin toplanması ve dağıtılması büyük bir hız kazanmıştır. Bunlar bilgiye dönüştürülerek bütün kamuoyuna sunulmuştur. Bu bakımdan Anadolu Ajansı'nı, yaptığı bütün hizmetler için kutluyorum."

Hilmi Özkök, gazetecilerin soru sorma talebine, "Bu akşam Anadolu Ajansı'ndan başka bir şey söylemeyeceğim" yanıtını verdi.