BIST 10.557
DOLAR 32,21
EURO 35,14
ALTIN 2.429,17
HABER /  MEDYA

Hilal Kaplan'ın bu başlığı çok kızdırır

Yeni Şafak yazarı Hilal Kaplan, Ergenekon cezalarını kaleme aldığı yazısının başlığı ile gündem oldu.

Abone ol

GAZETECİLER.COM - Yeni Şafak yazarı Hilal Kaplan bugün Ergenekon'da verilen cezaları yorumladı.

Kaplan'ın yazısının içeriğinden çok seçtiği başlık dikkat çekici. Ergenekon'da verilen cezalara Kaplan, "ASMIYORUZ DA BESLİYORUZ" başlığını attı. Verilen cezalar için "sevindim" diyen Kaplan, "Memleketimize hayırlı olsun" diye yazdı.

İŞTE YAZISINDAN BÖLÜMLER;

"5 Ağustos 2013 üzerine çok şey yazılacak. Ancak unutmamak gerekir ki bu tarih, aynı zamanda bu ülkenin 'kendi kendini sömürgeleştirmesi' noktasında da sona yaklaşıldığının işaretidir.

Davayı tanımıyorlarmış. Doğrudur, tanımazlar. Onlar, Ali Şükrü Bey'i, yani tarihimizdeki ilk siyasî cinayetin mağdurunu da tanımazlar. 'Mustafa Kemâl'e muhalifmiş' der geçerler. İstiklâl Mahkemeleri'ni de tanımazlar, 'devrimin gereği' diye savunurlar.

SEVİNDİM

(...) 1980 darbesini de tanımazlar; sabık generalin yargılanmasına referandumda 'hayır' deyip, şimdi de yargılanma koşulunu beğenmezler. 28 Şubat'ı zaten bilmez, mağdur edebiyatı sanırlar. 'Mirzabeyoğlu niye hapiste?' diye soranları duymazlar.

Bu zulümlerin hepsini 'tanıyan' birisi olarak, yargılananların nihayet hukuku tanımış olmalarına sevindim.

MEMLEKETE HAYIRLI OLSUN!

Davadan, sadece görevi kötüye kullandığı kanıtlanabilen İlker Başbuğ'a müebbet, Mehmet Haberal'a ise tahliye kararı çıkması gibi adalet terazisine sığdırması zor kararlar çıkmış olabilir. Bunların temyiz sürecinde düzeltilmesini temenni ederiz. Ancak büyük resmin gözden kaçmaması şartıyla…

Bu gibi cezaların gereklilik koşulunu ortadan kaldıracak, darbe tehdidinden uzaklaşmış bir ülke olmak niyazıyla, darısı başta Mısır olmak üzere, darbe belasına düçar olmuş tüm ülkelere…

Memleketimize hayırlı olsun.