BIST 10.899
DOLAR 32,18
EURO 34,97
ALTIN 2.457,10
HABER /  DÜNYA

33 yıl aradan sonra Suriye için açılacak

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Suriye’ye insani yardımların gönderilmesi için 33 yıldan beri kapalı durumda olan sınır kapısından geçişler i...

Abone ol

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Suriye’ye insani yardımların gönderilmesi için 33 yıldan beri kapalı durumda olan sınır kapısından geçişler için gerekli işlemlerin yapıldığını söyledi.
Ramazan bayramını hemşehrileriyle birlikte geçirmek üzere Mardin’e gelen İçişleri Bakanı Muammer Güler, Mardin Valisi Ahmet Cengiz, AK Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ ile partililer tarafından karşılandı.
Mardin Valiliğini ziyaret eden Güler, Vali Ahmet Cengiz ile basına kapalı olarak yaptığı görüşmelerin ardından kendisini bekleyen gazetecilerin sorularını cevapladı. Bakan Güler, galen talepler üzerine bakanlık nezdinde çıkarılan bir yazıyla bu günden itibaren Kızılay aracılığıyla yardımların geçişine izin verileceğini söyledi.
Bakan Güler, Şenyurt sınır kapısından insani yardım malzemelerinin gönderilmesi ile ilgili bir talep geldiğini belirterek şöyle konuştu: "Bu konuda gerekli incelemeleri yaptıktan sonra bakanlık olarak yazdığımız bir yazı ile Kızıltepe’ye bağlı Şenyurt beldesi sınır kapısındaki geçiş noktasından Kızılay aracılığı ile Suriye’ye insani yardım malzemesi gönderilmesine karar verildi. Bugünden itibaren akşam saatlerinden itibaren uygulanmaya konulacak. Kızılay aracılığı ile insani yardım malzemesini Şenyurt beldesinde geçiş noktasından göndereceğiz. Kızılay’ın dışındaki yardım kuruluşlarına şuanda Suriye’ye bütün sınır kapılarımızdan veya geçiş noktalarından yapılan bütün yardımlar Kızılay aracılığı ile gönderilir. Ve AFAD’ın koordinasyonunda yapılmaktadır. Ancak, bazı sınır kapısındaki sıkıntılar nedeni ile talep üzerine Şenyurt’taki geçiş noktasından da böyle insani yardım malzemesi geçişine izin verdik.”
(İHA)