BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

TEM'de 15 km'lik kuyruk oluştu

Bayram nedeniyle bugün yola çıkan tatilciler trafik sıkıntısı ile karşı karşıya kaldı. TEM resmen kilitlendi. Sürücüler isyan etti.

Abone ol

Bayram tatili nedeniyle araçlarıyla yola çıkan vatandaşlar, TEM otoyolunun Gerede-Karadeniz bağlantı yolunda yaklaşık 15 kilometrelik kuyruk oluşturdu.

12 saatte İstanbul'dan Bolu'ya ulaştıklarını söyleyen sürücüler, yollarda yaşanan yoğunluktan şikayet etti.

TRAFİK DURMA NOKTASINDA

Ramazan Bayramı tatili için yollara çıkan tatilciler, TEM Otoyolu'nun Ankara istikametinde araç yoğunluğuna neden oldu. İstanbul istikametinde herhangi bir yoğunluk yaşanmazken, sabahın erken saatlerinden itibaren Ankara istikametinde yaşanan yoğunluk trafik ekiplerini alarma geçirdi. Karadeniz ile bağlantıyı sağlayan TEM Otoyolu Gerede gişelerinin önünde trafik durma noktasına geldi. Gerede gişelerine bağlantıyı sağlayan yolun tek şeride düşmesi nedeniyle yaklaşık 15 kilometrelik araç konvoyu oluştu.

ARAÇLAR KONVOY OLUŞTURDU

Trafik ekipleri bağlantı yolunda önlem alarak sürücüleri gişelere doğru yönlendirdi. Araç konvoyunun Gerede'den Dörtdivan'a kadar uzaması nedeniyle araçlar Çaydurt gişelerinden D-100 Karayolu'na yönlendirildi. Çaydurt gişelerinin önünde de yaklaşık 10 kilometreye varan araç konvoyları meydana geldi.

İSTANBUL-BOLU ARASI 12 SAAT OLDU

Yollarda yaşanan yoğunluk nedeniyle yaklaşık 12 saatte İstanbul'dan Bolu'ya geldiklerini söyleyen sürücüler, gişelerin önünde trafiğin kilitlenmesine tepki göstererek, "Dün gece saat 23.00'de İstanbul'dan yola çıktık. Normalde otomobille 3 saat olan yolu 12 saatte ancak gelebildik. Böyle rezillik olmaz" dediler.

AFYONKARAHİSAR'DA DURUM AYNI

Ramazan Bayramı tatilinin başlamasıyla birlikte geçiş güzergahında bulunan ve yolların kesişim noktası olarak adlandırılan Afyonkarahisar'da, tatilcilerin araçları, 5 kilometrelik kuyruk oluşturdu.

Ramazan Bayramı dolayısıyla araçlarıyla tatili evlerinden uzakta geçiren vatandaşlar, Afyonkarahisar-İzmir karayolunda yaklaşık 5 kilometrelik kuyruğa neden oldu. Kadayıfçıoğlu Köprülü Kavşağı'ndan Özdilek Kavşağı'na kadar araç kuyruğu oluşurken, bazı noktalarda da hasarlı trafik kazaları meydana geldi.

Karayolları 31. Şube Şefi Yalçın Özgür, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen yıl bayram tatilinde yaklaşık 300 bin aracın Afyonkarahisar'dan geçtiğini belirterek "Bu yılda o sayıya yakın bir aracın geçmesini bekliyoruz. Geçen araçları otomatik sayaç cihazlarıyla sayıyoruz. Acil durumlar için ekiplerimiz hazır. 2 ekibimiz de olumsuz durumlara karşı nöbet tutuyor" dedi.