BIST 10.046
DOLAR 32,33
EURO 34,70
ALTIN 2.408,54
HABER /  POLİTİKA

Hikmetyar fotoğrafını sızdıranları açıkladı!

Bir dönem Başbakan Erdoğan'ı da savunan Aziz Yıldırım'ın avukatı Faik Işık'ın iddiası çok konuşulacak.

Abone ol

Başbakan Erdoğan'ın uzun yıllardır tartışma konusu olan Afgan lider Gulbettin Hikmetyar'ın dizinin dibinde çektirdiği fotoğrafı Erdoğan'ı yıpratmak için Saadet Partisi'nin içinden, hatta o gün Hikmetyar'ın elini öpen bir kişi basına sızdırdı...

Bu iddia Başbakan Erdoğan'ın bir dönem avukatlığını yapan şimdi Fenerbahçe Klübü Başkanı tutuklu Aziz Yıldırım'ın avukatlığını üstlenen avukat Faik Işık'ın iddiası.

Hürriyet gazetesine röportaj veren Işık Başbakan Erdoğan'ın gençlik yıllarında, Afgan lider Gulbettin Hikmetyar'ın dizinin dibinde çektirdiği fotoğrafla ilgili şunları söyledi:

"Hikmetyar 1980'li yıllarda Süleyman Demirel'in davetiyle meşru birisi olarak Türkiye'ye gelmişti. O fotoğraf da o yıllarda çekilmişti. Bu fotoğrafın Erdoğan'ı yıpratmak için Saadet Partisi'nin içinden ve hatta o gün Hikmetyar'ın elini öpen bir kişi tarafından basına sızdırıldığını düşünüyorum."

IŞIK'IN BAKTIĞI DİKKAT ÇEKEN DAVALAR

Röportajda Işık'ın kişisel tarihi ve mesleki yaşamında önemli yer tutan davalarla ilgili de bilgiler yer aldı. Aktarılan bilgilere göre Işık Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra, Süleyman Mercümek davası, kayıp Bosna paraları davası, Sivas olayları davası gibi kamuoyunda çokça tartışılan birçok önemli davanın da avukatı olarak dikkat çekiyor.

ÜLKÜCÜ DE OLDU CEMAATÇİ DE

Ağabeyinin etkisiyle çocukken ülkücü olan Işık ortaokul sonrası Akıncılar grubunda yer aldı. Üniversitede İskenderpaşa Cemaati'nin temsilcilerinden biri oldu. Bir dönem Milli Gazete'de gazetecilik yaptı. Müzik tutkunu, İngilizce, Fransızca, Rusça ve Osmanlıca biliyor.

Işık, Yasin El-Kadı, Sadettin Tantan, Kazım Abanoz, Süleyman Mercümek, Milli Gazete, Kanal 7 gibi kişi ve kurumların yanı sıra Recep Tayyip Erdoğan'ın da avukatlığını üstlenmiş
bir isim.

AZİZ YILDIRIM İLE NASIL TANIŞTI?

Avukat Faik Işık'ın son müvekkili Aziz Yıldırım ile tanışıklığı 12 yıl öncesine gidiyor. Dönemin Siirt Jet-Palı futbolcuları Alpay, Sergen ve Oktay ile ilgili transfer pazarlığı sürerken tanışırlar. Aziz Yıldırım, 'Askeri suçları açığa vermek' iddiasıyla açılan davada Faik Işık'ın avukatlığını yapmasını ister. Şike soruşturmasına kadar Beşiktaş'ı tutan Faik Işık bu soruşturmadan sonra sıkı Fenerbahçeli olmuş. Ofisinde bile zaman zaman hem kendisi hem de çaycısı, Aziz Yıldırım'ın fotoğrafı basılı tişörtle dolaşıyor.

BAŞBAKAN AZLETTİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatlığını yaptığı için yaklaşık 10 yıldır gündeme gelmek istemediğini söyleyen Faik Işık, "Aziz Yıldırım'ın avukatı olmam ikisine de zarar verecekti. Tayyip Bey'i arayarak beni avukatlığından azletmesinin uygun olacağını söyledim. Sağolsunlar beni kırmadılar. Azilname gönderdiler" dedi.