BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

Hiddink'in Erdoğan'a yanıtı gecikmedi

Hiddink, Erdoğan'ın "yabancı teknik adam ve kontenjan" sözlerine yanıt verdi

Abone ol

Hiddink, Başbakan Erdoğan'ın "yabancı teknik adam ve kontenjan" konusundaki sözlerine yanıt verdi.

A Milli Takım Teknik Direktörü: 'Türkiye, teknik adam için zor bir ülke. Ancak bir kişi bir ülkede mutluysa, o kişinin milliyetine ve pasaportuna bakmayın'

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Guus Hiddink, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası Eleme Grubu'nda 29 Mart Salı günü Avusturya ile yapacağımız maç öncesinde dün basın toplantısı düzenledi. Hollandalı teknik adam, İstanbul Swissotel'de yaklaşık 1 saat süren toplantıda birçok konuya açıklık getirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, TRT 1'de katıldığı programda yabancı hocalara mesafeli yaklaştığını belirtmesi ve yabancı kontenjanını eleştirmesine de değinen Hiddink, 'Geçmiş dönemde Ümit Milli Takım'da forma giymiş oyuncular, bir şekilde ihmal edilmiş ve yok olmuşlar. Ben de yabancıyım. Yabancıya karşı değilim ama yabancı geldiğinde ekstra kalite katmalı. Ben de kulüp takımı çalıştırdım. Bana bu tip başarıyı getirecek oyuncuya kapım açıktı. Yabancı oyuncu yüklü bir ücretle geliyor, bonservisleri yüksek. Bunları büyük liglere sattığınızda, bunların gelirini genç oyuncularınızın eğitimine aktarabilirsiniz' dedi.

DUYGULAR ÖN PLANDA

Bir kişinin bir ülkede çalışmaktan keyif alması durumunda, o kişinin milliyetine ve pasaportuna bakmaya gerek olmadığını vurgulayan Hiddink, 'Türkiye, teknik adam için zor bir ülke. Duygular, stratejilere yön veriyor. Sizin yazdıklarınız da kulüplerdeki karar alıcıların davranışlarını etkiliyor. Şu anda yaptığım işten çok mutluyum. Bazen bir enerji yoğunluğu yaşıyorum ve 'Keşke her hafta oyuncularımla birlikte olsam' diyorum. Bundan sonra sözü futbolculara bırakmak lazım. Onlar salı konuşacaklar'' dedi.

"ŞOTA ARTIK TÜRK"

Hiddink; Gheorghe Hagi (resmen değil) ve Bernd Schuster'in gönderildiğinin, Türkiye'de şu anda kendisiyle birlikte 3 yabancı teknik adamın kaldığının belirtilmesi üzerine ise 'Şota, artık Türk! Gençlerbirliği'nin teknik direktörü de (Ralf Zumdick) Alman ve Almanya ile Türkiye'nin yakın iletişimini biliyorsunuz. Üçüncü de benim. Türkiye Almanya'ya, Almanya da Hollanda'ya yakın'' şeklinde esprili bir cevap verdi.

ZİRVEDE DEĞİLİZ YERİMİZİ VERELİM

Türk takımlarının Avrupa kupalarından erken elenmesinin, Türk futbolunun içinde bulunduğu durumun göstergesi olduğunu dile getiren Hiddink, ''Biz her zaman dünyanın zirvesinde olduğumuzu düşünmeyi seviyoruz ama öyle olmadığımızı görüyoruz. Gerçeklerle yüzleşelim' dedi. Hiddink, 'Herkes genç oyuncuların eğitimini düşünmeli. Kimse 'Bu ülkenin gençlerinde gelecek yok' diyemez. Sadece iyi eğitilmeleri gerekiyor. Kulüplerin 'Neden Avrupa'da iyi değiliz' diye kendilerine sormaları lazım' dedi.

YANLIŞ ANONS!

Hollandalı çalıştırıcı, Lig TV'de yaptığı açıklamada söylediklerinin yanlış anlaşıldığını belirterek 'Orada 'Benim güvenim ve ümidim var. Eğer olmasaydı, başkanımızdan beni göndermesini isterdim' dedim. Yaşanabilir bir puan kaybına işaret etmedim' diye konuştu.

"SERVET'İ ALMAYAYIM MI?"

Guus Hiddink, kadroyu futbolcuların bireysel performansına bakarak seçtiğini anlattı: 'Derbiyi Galatasaray, 87'de yediği golle kaybetti. Benim bu durumda Servet'i almamam mı gerekiyor? Servet'in kadroda her zaman yeri var.'

DÜMENİ ELİMİZE ALACAĞIZ

'Avusturya'yı mağlup edersek, gruptaki dümeni biz elimize almış olacağız. Belirsizliklerden hoşlanmıyoruz, kendi kaderimizi kendimiz çizmek istiyoruz'

Guus Hiddink, Avusturya'yı mağlup etmeleri durumunda gruptaki inisiyatifi ellerine alacaklarını iddia etti. Kendi kaderlerini çizmek istediklerini belirten A Milli Takım Teknik Direktörü, 'Tüm karşılaşmalar çok önemli. İnisiyatifin bizim elimizde olmasını istiyoruz. Bu karşılaşmayı kazanırsak dümeni biz elimize almış olacağız. Pozisyonumuzu kaybetmek istemiyoruz. Belirsizliklerden hoşlanmıyoruz. Kendi kaderimizi kendimiz çizmek istiyoruz' dedi. Avusturya maçına iyi hazırlanacaklarını belirten Hiddink, 'Umuyorum ki iyi bir sonuç alacağız ve bunun ardından kutlama yapacağız. Oyuncular da karşılaşmanın önemini kavramışlardır diye düşünüyorum' dedi.

'RAKİBİMİZ GÜÇLÜ'

Avusturya'yı da değerlendiren Guus Hiddink, 'Sağlam bir kadrosu olan, deneyimli oyunculardan oluşan bir ekip. Kolay bir rakip değil. Ama istediğimiz oyunu sahaya yansıtırsak hem içeride hem de dışarıda bu takımı yenebiliriz diye düşünüyorum' şeklinde konuştu.