BIST 10.194
DOLAR 32,37
EURO 34,69
ALTIN 2.380,10
HABER /  MEDYA

Hidayet Karaca'dan olay hatim açıklaması

Cemaate yönelik operasyonda gözaltına alınan isimlerden Samanyolu TV (STV) Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın avukatı konuştu.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Gözaltına alınan Samanyolu TV Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, Emniyet'ten ilginç mesajlar verdi. Avukatı aracılığıyla açıklama yapan Karaca, "Gözaltı süreci 4 güne uzarsa "Hatmi bitireceğim inşallah" dedi.

2010 yılında düzenlenen operasyonda "Tahşiyeciler" adlı gruba kumpas kurmakla suçlanan kişiler arasında yer alan Karaca, 14 Aralık Operasyonu'nda dün gözaltına alınmıştı.

Samanyolu TV (STV) Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın avukatı Fikret Duran, az önce İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde açıklama yaptı.

"Hatim indiriyordum tamamlayamadım"

Hidayet Karaca'nın hatim çıkışı akıllara Emniyet içindeki paralel yapılanmaya yönelik operasyonda gözaltına alınan polisin açıklamalarını getirmişti. Bir polisin "anneciğime hatim indiriyordum, son 5 cüzüm kalmıştı, onu da siz tamamlayın" şeklindeki sözleri çok konuşulmuştu. O dönem Başbakan olan Cumhurbaşkanı o polise "Hatim indiriyordum tamamlayamadım" sözlerine "Ben sana söyleyeyim, içeride zaman bol. Al Kur'an-ı Kerim'i yanına, orada 5 cüzü de tamamla. Milleti ne zannediyorsun?" diye cevap vermişti.

Cemaatin kanalı Samanyolu Haber televizyonu twitter hesabından o açıklamaları paylaştı. İşte o tweetler:

HATİM YAPIYOR!

AVUKATI AÇIKLADI: Hidayet Bey son derece sakin. Morali yerinde. Gözaltı süreci 4 güne uzarsa "Hatmi bitireceğim inşallah" dedi

KARACA'NIN AVUKATI: Savcı Hüseyin Gülerce hakkında gözaltı kararı olmasına rağmen uygulamadı

KARACA'NIN AVUKATI: Dizide 1 paragraf bile olmayan ifade var. Bununla devleti yıkmakla hem de silahlı terör örgütü kurmakla suçlanıyorlar!

KARACA'NIN AVUKATI:Dünya hukuk tarihinde böyle garabet yok.6 sene önceki dizinin 64.bölümde 1 diyalog alınmış devleti yıkmakla suçlanıyorlar

HİDAYET KARACA'NIN AVUKATI: İfadesi alınanlara Tek Türkiye bölümleri seyrettirilip diziden sorular soruluyor.

TWİTTER'DAN HATİM AÇIKLAMASINA TEPKİ

Karaca'nın bu sözleri sosyal medyadan tepkiler geçikmedi. Kimi yorumcular Karaca'yı İslam'ı ve müslümanlığı kullanmak ve suistimal etmekle suçladı.

screen-shot-2014-12-15-at-12.08.53-pm.png

ŞEFKAT TEPE SENARYOSUNU GÜLEN'E ANLATMIŞTI

Fethullah Gülen'e ait olduğu iddia edilen ses kayıtları interneti sarsmıştı. Telefon görüşmesinde Aydın Doğan ile ilişkiler ve Şefkat Tepe dizisinin senaryosuyla ilgili çarpıçı ifadeler yer alıyordu. Yine 2014'ün Şubat ayında internete düşen ses kaydına göre Gülen, Şefkat Tepe dizisinin senaryosunu Hidayet Karaca'dan dinliyor ve onaylıyordu. İşte o kayıtların dökümü:

Hocam müsadenizle bir iki husus vardı arz edebilir miyim?
Fethullah Gülen: Buyurun
- Bugün Aydın Bey'le yemek yedik, selam ve hürmetleri var.
Fethullah Gülen: Teşekkür ederim sağ olsun.
- "Beni Cemaat'in yanında diye göstererek farklı bir noktaya getirmeye çalıştılar" dedi. O öyle deyince ben de şey dedim. Serhat'ın koordine ettiği adamlar var, onlara gidiyorlar Cemaat aleyhine yazın diye baskı yapıyorlar, ondan bahsettim. "Bize de geldiler" dedi. "Şu anda gerçek olarak demokratlığı Hocaefendi temsil ediyor" dedi. Bir ara dedi ki: "Ben de artık Başbakan'ın karşısına geçeyim dedim." Uzun uzun diğer konuları da konuştuk efendim. Özellikle sizin ilgilendiğiniz 2 tane husus noktasında çok memnun oldu. Akşam üzerinde de damadı geldi, onunla da konuştuk. Onu biraz diğer taraf etkilemeye çalışıyordu. Bunlardan bahsedince o da rahatlamış oldu. Hocamın ellerinden öpüyorum dedi.
Fethullah Gülen: Allah razı olsun. (damat derken) Mehmet Ali Bey'den bahsediyorsun değil mi?
- Evet efendim, önce Aydın Bey'le yemek yedik, akşam da damadı ile.

İşte Şefkat Tepe ile ilgili internete düşen ses kaydının dökümü;

- Bu haftaki Şefkat Tepe’yi arz edebilir miyim. O diplomat dediğim adam konuşuyor: Beyler olayların bir görünen yanı, bir de perde arkası vardır. Bizler gibi. Hiçbir zaman bu ülkedeki emellerimizden vazgeçmeyeceğiz. Birileri vesayetlerin bittiği, hiçbir şeyin eskisi gibi olamayacağına avuna dursun tepelerine inecek balyozlar, şekil kılıf değiştirerek aynen kurbağa örneğinde olduğu gibi kafalarına inecek. Sizlerden beklenen durmak yok, yola devam edeceğiz. Çok hassas bir konu, bizi hedefe götürecek önemli bir adım, Tekliflerinizi bekliyoruz. Son olarak sizden bir şey daha isteyeceğiz. Genel af nasıl çıkarılır, genel af nasıl gündeme getirilir...

Fethullah Gülen: - Bir mahsuru yok, bence o da olsun. Sert bulduğunuz yanları varsa onları şey yaparsınız. Allah afiyet versin.

KARACA TEPKİLERE BÖYLE CEVAP VERMİŞTİ

Ses kaydı sonrası gelen eleştirilere yazılı bir açıklamayla cevap veren Karaca, “Efendimiz (sav) sizlerin rüyalarınıza teşrif buyurmadığından mıdır hasediniz yoksa?” diyerek tepki göstermişti.