BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Hiç mi vicdanınız sızlamadı?

Kendilerine vali, kaymakam süsü veren 8 kişi, Ankara'da hayırsever işadamlarını dolandırdılar.

Abone ol Vali", "vali yardımcısı" ya da "kaymakam" olarak kendilerini tanıtan ve iş adamlarından, yardıma muhtaç kişiler için düzenledikleri kampanyaya bağış yapmalarını isteyen 8 kişi gözaltına alındı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ile Mardin Emniyet Müdürlüğünce yürütülen ortak çalışma sonucunda, hayırsever vatandaşları dolandırdıkları tespit edilen kişilere yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda Yakup Ö, Tezcan S, Nizamettin T, Ertuğrul T, Hüseyin A, Nuri E, Tarık K. ve Hasan D. gözaltına alındı. Emniyette ifadeleri alınan zanlıların, Türkiye genelinde 53 iş adamına,
Doğu ve Güneydoğu illeri başta olmak üzere 10 ayrı ilin valisi, vali yardımcısı veya kaymakamı olarak tanıttıkları, hasta bir çocuğa yurt dışında beyin ameliyatı, ilik veya kalp nakli yaptırmak için kampanya düzenlendiklerini söyledikleri belirlendi. İrtibat kurdukları iş adamlarından, kampanyada kalan eksiği tamamlamasını isteyen zanlıların, belirttikleri hesaba yatırılan paraları ise farklı kişilerin hesaplarına aktararak yaklaşık 100 bin YTL haksız kazanç elde ettikleri ortaya çıkarıldı. Zanlıların, dolandırdıkları iş adamlarından bazılarının, yaklaşan yerel seçimlerde aday olacağı gerekçesiyle şikayette bulunmadığını belirten emniyet yetkilileri, mağdur sayısının çok olduğunu bildirdi.
Zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.