BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,67
ALTIN 2.411,67
HABER /  DÜNYA

HGS'ye ilgi çok yüksek!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, HGS'nin güzel bir başlangıç yaptığını belirtti!

Abone ol

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, HGS'nin güzel bir başlangıç yaptığını belirterek, ilk günden vatandaşlardan ilgi gördüğünü söyledi.

HGS etiketlerinin, tüm PTT şubeleri ile otoyollar üzerinde 29 noktada bulunan PTT gişelerinde satışa sunulduğunu belirten Yıldırım, Hızlı Geçiş Sistemi etiketlerinin bir hafta önce satışa sunulduğunu ve bugüne kadar 7 bin 218 adet Hızlı Geçiş Sistemi etiketi satın alındığını kaydetti.

HGS uygulamasının ilk gününde ise 3 bin 973 adet HGS etiketi satın alındığını ve 6 bin 811 adet aracın HGS etiketlerini kullanarak köprü ve otoyollardan geçiş yaptığını ifade eden Bakan Yıldırım, HGS'nin Kartlı Geçiş Sistemi'ne (KGS) göre yüzde 20 daha avantajlı olduğunu vurguladı. Yıldırım, 2013 yılı başına kadar HGS'nin, KGS'nin yerini almasını amaçladıklarını bildirdi.

KGS'nin yoğun zamanlarda tıkanmalara yol açtığını, buna karşılık HGS'nin daha seri geçiş imkanı sağladığını ifade eden Yıldırım, HGS'nin trafik tıkanmaları nedeniyle yaşanan mağduriyetleri de azaltacağını söyledi.