BIST 10.268
DOLAR 32,26
EURO 34,71
ALTIN 2.396,96
HABER /  GÜNCEL

Turğut Özal bana dedi ki

Mehmet Barlas, Turgut Özal'ın kendisini öldür meye çalışanları bilmesine rağmen dosyayı kapattırdığını açıkladı.

Abone ol

Zehirlendiği iddiasını araştırmak üzere Turgut Özal'ın mezarının açılması kararı tartışılıyor.

Sabah yazarı Mehmet Barlas, karara "olacak iş değil" sözleriye tepki gösterdi. NTV'nin canlı yayın konuğu olan Barlas, 1988 yılında Özal'a düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili Özal'ın çarpıcı bir sözünü aktardı.

Barlas, Turgut Özal'ın çok yakınındaki bir ismin kendisini arayarak "Zaten sağlığında kafi derecede rahatız edildi. Bir de öldükten sonra vücudunu rahat bırakmayacaklar mı?" dediğini anlattı. 

ÖZAL SUİKAST DOSYASINI KAPATTIRDI

Spikerin "Yüzde 40 ihtilalle bu sonuç bulundu. Diyelim ki zehirlendi. Türkiye siyasetiyle ilgili hangi dinamikleri değiştirecek? Neye ışık tutacak?" sorusuna Barlas, suikastçı Kartal Demirağ olayıyla ilgili Özal'ın kendisine söylediklerini anlattı:

"Ben Özal’ın hayatını yazarken sordum ne çıktı diye. 'Başbakanlık müsteşarını görevlendirdim' dedi 'Gitti o adamın İsviçre’de hangi otelde kaldığını, ateş edenin hesabını kimlerin ödediğini hepsini bulduk' dedi. '350-400 milyon dolarlık kaçak sigara ve içki pazarı vardı. Ben sigarayı ve içkiyi serbest bırakınca o pazar kapandı. Orada havuza para atıp bundan kar edenler çok rahatsız oldular' dedi bir ipucu verdi. 'Peki niye açmadınız' dedim. 'Eğer bununla uğraşsaydım ben ne reform yapabilirdim ne devleti idare edebilirdim sadece bununla uğraşırdık kapattırdım dosyayı' dedi. Yani kendi sağlığında kendisini doğrudan öldürmeye teşebbüs edenlerin izini kovalayıp sonra bıraktık diyor."