BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  DÜNYA

Hero Talabani esrarı eşi Celal Talabani öldüğü gün itiraf etti

KUZEY IRAK Kürt bölgesinin liderlerinden Celal Talabani dün öldü. Almanya'da ölen Celal Talabani perşembe günü Kuzey Irak'a getirilecek. Celal Talabani'nin öldüğü gün eşi Hero Talabani'nin yaptığı açıklama ise zihinleri bulandırdı.

Abone ol

Celal Talabani'nin ölüm haberi dün ajanslara düştü. Önce Talabani'nin ailesi haberi yayınladı, ardından iddiaların doğru olduğunu kabul etti. Asıl şaşırtıcı olan ise Hero Talabani'nin eşinin öldüğü gün yaptığı 'referandum itirafı' oldu. Kuzey Irak'ın en zengin kadını olan Hero Talabani, aktif olarak siyasete mi giriyor?

Almanya'da ölen Celal Talabani’nin cenazesinin Perşembe günü Süleymaniye'ye getirilecek. Irak eski Cumhurbaşkanı Celal Talabani, 17 Aralık 2012 yılında dönemin Başbakanı Nuri Maliki ile yaptığı toplantı sonrası beyin kanaması geçirmişti. Boyundan aşağısı felç olan Celal Talabani 5 yıldır bu şekilde yaşatılıyordu.

Celal Talabani felç sonrasında uzun süre tedavi için Almanya’da kaldı. Eşi Hero Talabani ve oğulları Kubat ile Pavel Talabani bir çok kez Celal Talabani ile görüşmek isteyenlere engel olmakla suçlandı.

HERO TALABANİ EŞİ ÖLDÜĞÜ GÜN NİYE KONUŞTU?
Celal Talabani'nin yerine küçük oğlu Kubat Talabani'nin geçmesi bekleniyordu. Ancak Talabani'nin hırslı ve zengin eşi Hero Talabani henüz ipleri kimseye vermiş değil. Hero Talabani'nin eşi Celal Talabani'nin öldüğü gün 'referandum çıkışı' yapmış olması ilginç bir durum oluşturdu.

ÖNCE ÖLÜMÜ SAKLADILAR
Hero Talabani'nin 'referandum pişmanlığı' ile ilgili açıklaması öğleden önce gelirken, öğleden sonra eşi Celal Talabani'nin ölüm haberi gündeme düştü. Talabani ailesi ölüm haberi ilk çıktığında bunu yalanladılar. Ancak haberi Irak Devlet Televizyonu verince Celal Talabani'nin öldüğünü duyurmak zorunda kaldılar. Yapılan bu manevra da şaşırtıcı oldu.

HERO TALABANİ NE DEMİŞTİ?
Hero Talabani eşi Celal Talabani'nin resmi olarak ölümünün açıklanmasından bir kaç saat önce yazılı bir açıklama yaparak Bağımsız Kürdistan referandumu için bin pişman olduklarını söylemişti. Açıklamasında şunlar vardı;

-"Dünyanın büyük ülkeleri ABD, Britanya, Fransa, Rusya, Çin, Avrupa Birliği, uluslararası toplum, Birleşmiş Milletler ve tüm komşu ülkeler, referandumun bu süreçte yapılmamasını istemiş, vaktinin uygun olmadığını belirtmişti. Birçok yol haritası ve teklifi önümüze sunulmuştu. Ben de dahil Kürdistan Bölgesi'nin siyasi başkanlığı hiçbir öneriyi kabul etmedi. Görünen o ki halkımız bu inadın bedelini ödüyor."

Celal Talabani yerine geçecek oğlu kimdir? Yahudi eşi ve...Celal Talabani yerine geçecek oğlu kimdir? Yahudi eşi ve...Celal Talabani yerine geçecek oğlu kimdir? Yahudi eşi ve...Celal Talabani yerine geçecek oğlu kimdir? Yahudi eşi ve...HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

CELAL TALABANİ İÇİN YAS İLAN EDİLDİ
Kuzey Irak'ta Celal Talabani için yas ilan edilirken ABD'den de taziye mesajı geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, “Irak’ın eski Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin hayatını kaybetmesinden dolayı derin üzüntü duyduk. Acınızı paylaşıyoruz” dedi. Celal Talabani'nin partisi KYB ofisinde ise yas mekanı kuruldu. Partililer yarın cenazesi getirilmesi beklenen Talabani için yas tutuyor. 

Celal Talabani Türkiye'ye bir Kürt kedi bile vermeyiz demişti!