BIST 10.277
DOLAR 32,27
EURO 34,75
ALTIN 2.382,86
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

Hero Motor Türkiye'ye geliyor

Asya Motor, dünyanın en büyük üreticisi Hindistanlı Hero Motor ile anlaşarak, Türkiye’de yatırıma ikna etti.

Abone ol

Asya Motor, dünyanın en büyük üreticisi Hindistanlı Hero Motor ile anlaşarak, Türkiye’de yatırıma ikna etti.

Yılda 7 milyon adedi bulan üretimi ile dünyanın en büyük motosiklet üreticisi olan Hero, imzaladığı distribütörlük anlaşmasının yanı sıra Asya Motor ile dev bir adım daha atarak, Türkiye'de satış ve üretim hazırlığına başladı.

Satışların Mart ayında başlayacağını duyuran Asya Motor Yönetim Kurulu Başkanı Uysal Soysal; "Japon markalarının Türkiye'ye ithal ettiği modellerin çoğunluğu Çin üretimi. Hero, Türkiye'de motosikletteki kalite çizgisini yukarı taşıyacak. Ayrıca Hero'nun yüzde 50'ye varan daha az yakıt teknolojisini de dikkate alırsak rakiplerin Hero ile yarışması oldukça zor." diye konuştu. Soysal; "Hero ile başlangıçta Türkiye pazarına üç model sunacağız ve zamanla model sayısını artıracağız. Bir taraftan üretim hazırlıkları için Nazilli'deki fabrikamıza ek yatırım yapıyoruz." dedi.

Hero'nun Avrupa pazarı için de Türkiye'de üretimi önemsediğini vurgulayan Asya Motor Yönetim Kurulu Başkanı Uysal Soysal, Hero Motor'un yakın zamana kadar Honda için üretim yaptığını hatırlatarak, bu ortaklık bittikten sonra Hero'nun bütün dünyada kendi üretim ağını oluşturmaya başladığını aktardı. Dünyanın en büyük ikinci motosiklet pazarı konumundaki Hindistan'ın aynı zamanda motosiklet üretiminde de büyük birikime sahip olduğunu söyleyen Uysal; "Hero için ilk yılda 7500 adetlik bir satış grafiği öngörüyoruz. Hem üretim hem de çalışan kapasitemizi ise yıl sonuna kadar ikiye katlamış olacağız." dedi.

Türkiye'de satışa sunulacak Pleasure, Glamour ve Thriller modellerinin biri scooter diğer ikisi vitesli motosiklet.