BIST 10.046
DOLAR 32,33
EURO 34,70
ALTIN 2.408,54
HABER /  POLİTİKA

Herkes şapka çıkaracak

Devlet Bakanı Tüzmen ekonomide hedeflerni söyledi, sözler tutulacak dedi.

Abone ol

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, görevde bulundukları 4.5 yıllık sürede kişi başına milli geliri 4 bin 500 dolara çıkartıklarını ve bunu yeni dönemde 10 bin dolara çıkartacaklarını belirterek, ''100 milyar dolar olan ihracatı, 200 milyar dolara çıkartacağız'' dedi.

Türkiye'nin AK Parti hükümeti döneminde, bir çok alanda yenilikler yaptığını ifade eden Tüzmen, şunları kaydetti:

''Bizim hizmet götürdüğümüz her yerde, herkes şapka çıkaracak. (Bize 5 sene daha verin ki ihracatı 200 milyar dolara çıkaralım) dedik ve yetki istedik. Sizlerde gücünüzü gösterip bize güvenerek, bizi yeniden iktidara taşıdınız. Bizler de artık sizden aldığımız yetkiyle tüm dünyaya ay yıldızlı bayrağımızın altında üretilen malları ihraç edeceğiz. 100 milyar dolarlık ihracatımızı, 200 milyar dolara çıkartacağız. Kişi başına milli geliri de 10 bin dolara yükselteceğiz.''

Milletin desteğiyle yeniden göreve geldiklerini ve sorumluluğun bilincinde
olduklarını belirten Tüzmen, ''Türkiye'de her iki kişiden biri oyunu bize vermiş. Bu büyük bir mutluluğun yanında büyük bir sorumluluktur. Şimdi artık milletimiz bize bir bahane bırakmamıştır. Millet bize 5 yıl daha yetki vermiştir. Biz bu sorumluluğun bilincindeyiz'' diye konuştu.

Seçim çalışmaları sırasında vatandaşlara verdiği sözleri unutmadığını ifade
eden Tüzmen, verdiği tüm sözleri yerine getirebilmek için çalışacağını kaydetti.