BIST 10.247
DOLAR 32,26
EURO 34,70
ALTIN 2.401,44
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Helin Avşar'dan eğitime tam destek

Helin Avşar, kurum tarafından kendisine verilen eğitim bursunu Hatay’da zor şartlar altında yaşayan bir kız öğrenciye armağan etti.

Abone ol

Kavram Eğitim Kurumları'nın 19.Geleneksel KAVRAM OLİMPİYATLARI’nda onur ödülü alan Gazeteci Helin Avşar, kurum tarafından kendisine verilen eğitim bursunu Hatay’da zor şartlar altında yaşayan bir kız öğrenciye armağan etti.

Bugüne kadar birçok öğrencinin eğitim hayatına destek olan Helin Avşar, Kavram Eğitim Kurumları'nın kendisine hediye ettiği eğitim bursunu Hatay’da Cemalettin Tınaztepe Ortaokulu 6.sınıfında öğrenim gören Kader Korkmaz tarafından kullanılmasına karar verdi.

Korkmaz, babası tarafından yıllar önce terk edilmiş olup, şu anda annesi ve anneannesiyle bir barakada yaşam mücadelesi vermekte. Avşar, bu eğitim bursunun Korkmaz'ın iyi bir eğitim almasına olanak sağlayacağını ve güzel bir geleceğe sahip olmasına katkıda bulunacağını belirtti.

Helin Avşar eğitimin önemi konusunda ise şunları söyledi: “Eğitim, bir ülkenin geleceğinin sigortasıdır. İnsanlarımıza kaliteli eğitim verirsek geleceğimize o kadar güvenle bakabiliriz. Özellikle kızlarımızın eğitimi çok daha önemlidir. Çünkü onlar yuva kuracaklar anne olacaklar, çocuk yetiştireceklerdir. Bunun için bu eğitim bursundan bir kızımızın yararlanmasını istedim”