BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,90
ALTIN 2.426,62
HABER /  GÜNCEL

Helikoptere manyetik sabotaj şüphesi!

İstanbul Boğazı'na düşen polis helikopteriyle ilgili sabotaj iddiası daha da güçlendi.

Abone ol

İstanbul Boğazı'na çakılan polis helikopterine 'elektromanyetik müdahale" yapıldığı şüphesi doğdu. İddiaların ardından soruşturma genişletildi. İşte kafaları karıştıran

20 Mayıs'ta Boğaz'a çakılan keşif gözetleme helikopterinin pilotu İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Kemal Özdemir'in ifadesi sabotaj şüphesini güçlendirdi. Özdemir, kazadan önce helikopterin ilk olarak motorunda sonra da pervanesinde dalgalanma yaşandığını ifade etti. Soruşturma, helikopterin elektromanyetik bir müdahale ile düşürülmüş olabileceği üzerine odaklandı.

MOTORDA DALGALANMA OLDU

Kazadan sadece pilot Kemal Özdemir kurtulmuştu. Enkazına ertesi gün ulaşılan helikopter, Bilgi İşlem Şube Müdürü Ragıp Ali Bilgen, 9 yaşındaki oğlu Tarık Bilgen, Pilot Başkomiser Murat Güçlü ile THY Uçuş Akademisi 2. pilot adayı Mehmet Oray Sarıçay'a mezar olmuştu. Kaza sırasında helikopteri kullanan Kemal Özdemir'in sabotaj ihtimalini güçlendiren önemli bilgiler verdiği öne sürüldü. Bugün'den Kamil Elibol'un haberine göre, Adli-idari soruşturma kapsamında ifadesine başvurulan Özdemir'in, "Uçuş esnasında önce motorda sonra da pervanede dalgalanmalar oluştu. Bu nedenle acil iniş yapmak zorunda kaldım" dediği öğrenildi. Tüm parçaları gövde ve uçuş süresine göre yenilenen helikopterin motor ve pervanesinde "aniden" dalgalanma yaşanması dışarıdan "elektromanyetik" bir müdahale yapılmış olabileceği şüphesini doğurdu. Helikopter kazasına ilişkin soruşturma elektromanyetik müdahale ile sabotaj iddiaları üzerine yoğunlaştırıldı.

YURTDIŞINDAN UZMAN GETİRİLDİ

Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığı, helikopterin düşüş sebebini belirlemek için çok yönlü soruşturma başlattı. Boğaz'dan enkazı çıkartılan Fransız yapımı SA- 318C Alouette helikopteri Ankara'ya getirilerek Havacılık Daire Başkanlığı'nın Gölbaşı'ndaki tesislerinde incelemeye alındı. Düşüş nedeninin belirlenmesi için "kaza-kırım" ekibi oluşturuldu. Pilot öğretmenler ile teknisyenlerden oluşan ekibe yurtdışından getirilen uzman bir ekip de dahil edildi. İlk incelemede emektar helikopterin 1999'da revizyona alındığı ve tüm parçalarının yenilendiği ortaya çıktı.