BIST 10.056
DOLAR 32,38
EURO 34,74
ALTIN 2.434,35
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

HDP'liler hesap vermekten korkuyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, terörün insanlık suçu olduğunu söyleyerek HDP'lilerin terör konusunda devlete hesap vermekten kaçtığını söyledi.

Abone ol

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, HDP'nin iki yüzlü siyaset yaptığını söyleyerek, "Yıllarca dokunulmazlığın kaldırılmasını isteyenler şimdi hesap vermeye gitmiyorlar" diye konuştu. Bakan Özhaseki, HDP'li belediyelerin terör örgütüne lojistik sağlayan merkezler olarak kullanıldığını ve bu nedenle 25 kadar belediyeye kayyum atandığını söyledi.

Özhaseki, partisinin Kozlu İlçe Belediye Başkanı Ertan Şahin'i makamında ziyaret etti. Şahin'den çalışmalar hakkında bilgi alan

Size devlet para gönderecek, siz onu alıp Kandil'e göndereceksiniz. Belediyenin iş makineleriyle çukur kazacaksınız orada öz yönetim ilan edeceksiniz.

Özhaseki, burada yaptığı konuşmada, belediyeciliğin önemli olduğunu söyledi.

"Eskiden düşman dışarıda gibi gözüküyordu, dağlarda savaşıyordu, eline silah almıştı, bizim değerlerimize karşı savaş açmıştı. Kimine DHKP-C, kimine TİKKO, kimine PKK deniliyor biliyorduk" diyen Özhaseki, şöyle devam etti:

"En zeki çocukları alarak okullarında canlarına okuyarak, zehirlediler. 'Yurt dışında size hizmet edeceğiz' diyerek insanları kandırdılar. Bizim o masum saf duygularımız neticesinde oluşan yardımlarla kendi içimizde bize adeta düşman askeri yetiştirmişler. Aşağılarda yine saf insanlar var. Dua ve ikna edelim uzaklaşsınlar bunlardan. Ama yukarıda hain bir yapı var. Dış örgütlerin kucağına oturmuş ahlaksız bir yapı var. Düşman askerinin bile yapmayacağı ahlaksızlıkları yaptılar. En güzel değerlerimizi mahvettiler. İslami değerlerin canını okudular."

İÇİMİZDEKİ BİR BAŞKA BELA

Bakan Mehmet Özhaseki, "İçimizdeki belanın dışında bir başka bela daha var. Bugünlerde çok uğraşıyoruz onunla. PKK belası var." ifadesini kullanarak, o bölgedeki insanların dilini konuşabildiğini, türkülerini söyleyebildiğini, kurslar açabildiğini, milletvekili ve bakan olabildiğini, AK Parti iktidarının bunları sağladığını ve yatırımlar yaptığını vurguladı. Özhaseki şöyle konuştu:

"Size devlet para gönderecek, siz onu alıp Kandil'e göndereceksiniz. Belediyenin iş makineleriyle çukur kazacaksınız orada öz yönetim ilan edeceksiniz. Belediyenin atölyelerini levazım atölyeleri gibi kullandıracaksınız. Lojistik üs gibi kullandıracaksınız. Sonrada, 'Bir dakika ne oluyor' diye hesap sorulduğunda bize, 'Oylarla geldik. Halkın iradesine saygı duyun' diyeceksin. Yapmayın ya, çocuk mu kandırıyorsunuz. Aklımızla alay, zekamızla dalgamı geçiyorsunuz. 25 kadar belediyeye kayyum atandı.

"DOKUNULMAZLIKLARI KALDIRIN DİYE BAĞIRDILAR"

Yıllar boyunca bütün seçimlerde dokunulmazlıklar kaldıralım. 'Ey AK Partililer, dokunulmazlıkları kaldırın ak koyun kara koyun belli olsun' dediler. Suçlu, suçsuz belli olsun. Herkes yargının önüne gitsin. Kimse yargının arkasına saklanmasın demedin mi? Kaldırdık. Ne olacak? Herkes sizin gibi gidecek, temizse aklanacak. Suçu varsa bunun cezasını çekecek. Bunun manası bu değil mi? Savcılar çağırıyor 'bir dosyan var gel bunun hesabını ver' diyor. 'Gitmeyiz oraya'... Niye gitmiyorsun? Gitmezmiş arkadaşlar. HDP'de dahil yıllarca bağırmadınız mı 'kaldıralım' diye. Bağırdınız. Şimdi niye gitmiyorsunuz? Gideceksiniz. Şimdi iki yüzlülükle karşı karşıyayız.

"HESAP VERMEKTEN KORKUYORLAR"

Terör bir insanlık suçudur. Bunun hiç affı olmaz. Hiç bir dinde, hiç bir milletin kendi meşru hukukunun içerisinde hoşgörülen bir şey değildir. Hepsinde suçtur. Terör övülemez, desteklenemez, arka çıkılmaz. Yıllarca bunlar arabalarında teröristleri gezdirmediler mi? Cenazelere gidip bunlara cesaret vermediler mi? 'Ayaklanmaya çağırıyoruz çıkın sokaklara' dediklerinde onlarca gencimiz ölmedi mi? Niye şimdi hesap vermekten korkuyorsunuz. Bunlar çok iyi bir şeyse anlatın orada. Savunun kendinizi. Savunamazlar. Geleceğe aydınlık olarak bakıyoruz. PKK ve FETÖ terörünü de bitiririz. Bunun gibi yan yana gelmiş onlarca terör örgütü olsa bunların altından kalkarız."