BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.508,15
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

HDP'li vekilden flaş iddia! MHP ve HDP...

HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, HDP ve MHP'nin baraj altında bırakılarak tasfiye edilmesinin amaçlandığını söyleyerek, "HDP'nin, MHP gibi tasfiye edilemeyeceği biliniyor" dedi.

Abone ol

HDP'nin PKK ile ilişkilendirilmesinin yanlış olduğunu ifade eden Aydoğan, partisinin Türkiye halklarını birleştiren bir tutkal olduğunu dile getirdi.

Avcılar'da HDP İlçe Binası'nda düzenlenen toplantıda partililere seslenen Aydoğan, Türkiye'de başkanlık, yarı başkanlık ve son dönemde partili cumhurbaşkanı modellerinin gündeme getirildiğini hatırlatarak şöyle konuştu:


“Dünyada ilk kez başkanlık, yarı başkanlık veya partili cumhurbaşkanı sistemi Türkiye'de uygulanmayacak. Türkiye'de demokrasi ile buluşan bu sistemlerden herhangi birisinin tartışmaya açılması halinde görüş ve düşüncelerimizi söylememiz mümkündür. Ancak AKP ve saray tarafından getirilen, ortaya konulan model, bire bir tek kişinin elinde bütün yetkilerini kullandığı tamamen kendisine bağlı olduğu bir sistem, modeldir. 'Türk tipi' denilen bu model veya sistemine karşıyız. Önerimiz; yerelin güçlendirildiği bir demokrasi ile birlikte parlamenter sistem, modelin güçlendirilmesidir."

Aydoğan, AK Parti'nin bu sistemlerden biri için HDP ve MHP'nin baraj altında bırakılarak tasfiye edilmesinin amaçlandığını öne sürdü. HDP'nin MHP gibi tasfiye edilemeyeceğinin bilindiğini ileri süren HDP'li Nursel Aydoğan, partisinin PKK ile ilişkilendirilmesinin yanlış olduğunu söyledi.

“HDP olmazsa PKK olmazmış gibi, deniliyor" diyen Aydoğan, şöyle devam etti:

"Yani biz yokken de PKK vardı. 1978'de çıktı, şimdiye kadar var. AKP bu gerçeği en iyi bilendir. HDP milletvekillerini şiddet, terörle ilişkilendirip dokunulmazlarımızın kaldırılması üzerinden bir çalışma sürdürülüyor. HDP tehditle, terbiye edilmeye çalışıyor. HDP milletvekilleri demokratik mücadele yürüterek, bedel ödeyerek gelen arkadaşlardan oluşuyor. Bu, beyhude bir çabadır. Sizin karşınızda korkacak, geri adım atacak, sinecek bir insan yok. Dokunulmazlıklar kalkarsa hakim, savcılara ifade vermek için gitmeyiz, gitmeyeceğiz. Çünkü dokunulmazlık adı altında sürdürülen çalışmalar öz itibariyle HDP'yi tasfiye etmek için konulmuştur. HDP'nin tasfiyesi ile sonuç alınamayacaktır. HDP aslında Türkiye için bir şanstır. HDP; Türkiye'nin mevcut yapısı içerisinde Türkiye halklarını birleştiren, tutkal gibi bir arada tutan çok önemli bir siyasal güçtür. Bu ülkenin bölünmesi ile endişe varsa, bundan korkuluyorsa HDP'yi tasfiye etme, parlamento dışına atma, yasal olarak ortadan kaldırma yerine tersi yapılmalıdır. Türkiye'de Kürt sorununun Türkiye'nin bütünlüğü içerisinde bütün halkların eşit ve özgür olarak yaşadığı 'Demokratik özerklik modeli' ile çözümü savunan bir partiyiz. En yüksek sesle; 'Barışa bir ses çift taraflı ateşkes' deme zamanıdır."