BIST 9.452
DOLAR 32,59
EURO 34,82
ALTIN 2.498,25
HABER /  GÜNCEL

HDP'li vekilden Abdullah Gül'e şaşırtan çağrı!

KHK’yla getirilen tek tip uygulaması büyük tartışmalara sebep oldu. HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, tek tip kıyafet için “Kefen giymeyi tercih ederiz” diyerek “direniş” çağrısı yaparken HDP vekili Garo Paylan ise Abdullah Gül'e çağrı yaptı.

Abone ol

Terör ve darbe suçlarından tutuklulara tek tip kıyafet giydirilmesi, darbeyi bastırma eyleminin suç olamayacağını öngören 121. madde gibi 696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile yapılan düzenlemeler tartışılmaya devam ediyor.

Tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, tek tip kıyafet için “Kefen giymeyi tercih ederiz” diyerek “direniş” çağrısı yaparken PKK’lı mahkûmlardan da Demirtaş’a destek geldi. PKK “Topyekûn direniş örgütleyeceğimizi belirtiyoruz” açıklaması yaptı.

HDP’DEN GÜL ÇIKIŞI: HDP Milletvekili Garo Paylan katıldığı televizyon programında son KHK’ya tepki gösteren 11’nci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e işbirliği çağrısı yaptı. Paylan, “O kadar büyük bir yıkım yaşıyoruz ki şu anda her türlü mahalleden bu tip sese ihtiyacımız var” dedi.

ABDULLAH GÜL'E İHTİYACINIZ VAR MI?

Sunucunun “Abdullah Gül’e de ihtiyaç var mı” diye sorması üzerine, Paylan şu cevabı verdi: “Elbette var. Herkesin sorumluluk alması gereken bir dönemdeyiz. Bu ülke bir karanlığa ve hepimizin felaketine sürükleniyor. Abdullah Gül de sonuçta cumhurbaşkanlığı yapmış olan, yılların siyasetçisi. Mutlaka onun ve herkesin sorumluluk alması gereken bir dönemdeyiz.”

‘KİM OLURSA OLSUN DEĞİL’

Paylan, “O zaman bu yıkıma kim karşı olursa olsun, destekleyeceksiniz” sorusunu ise şöyle yanıtladı: “Hayır, hayır kim olursa değil. Bu girdaptan çıkarmayı vadeden herkesle beraber çalışmamız gereken bir dönemdeyiz. Abdullah Gül’ün kesinlikle sorumluluk alması gerekir, çünkü Abdullah Gül de bu anlamda eminim ki çok üzgündür.”

CHP SOKAĞI DEĞERLENDİRİYOR

KHK’nın ardından toplanan CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK)’nda da AK Parti hükümetinin çıkardığı KHK’lara karşı Meclis’te yapılacak sert muhalefetin yanı sıra, sokağa çıkma seçeneğinin değerlendirildiği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre; Meclis’in 9 Ocak’ta yeniden açılmasıyla birlikte sert muhalefet yapılması kararı alınan MYK’da, KHK’ların Meclis’e getirilmesi ve tartıştırılması için hükümete çağrı yapılması kararı alındı. MYK’da, KHK’lara karşı miting ve eylem gibi sokağa çıkma alternatifleri de değerlendirildi. MYK’da, sokağa çıkma kararının alınması halinde, sadece CHP’nin değil Türkiye’nin geleceğinden endişe eden her parti ve demokratik kitle kuruluşlarıyla hareket edilmesi gerektiği vurgulandı.

GÜL'DEN AKŞENER'DEN MEDET UMUYORLAR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ: Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırmak için hepimizin gayret etmesi gerekir. İktidarı, muhalefeti, Alevisi, Sünnisiyle... Egemen güçler Türkiye’nin büyümesinden, Afrika’ya doğru uzamasından, Araplarla diyalog kurmasından, Rusya ile yakınlaşmasından, Çin’le ikili ilişki kurmasından rahatsızlık duyuyorlar. Özellikle Batılı emperyalistler duyuyorlar. Bunun için Batılı emperyalistlerin işine gelecek söylemlerden kaçınmamız gerekiyor.

Kendileri bir lider çıkaramadılar. Ekmelettin İhsanoğlu’nu çıkardılar, sonuç fiyasko. Niye Kılıçdaroğlu çıkmadı, niye Baykal çıkmadı, neden kendi içlerinden birini çıkarmadılar. Başkalarından medet umarak birlikte bir güç olabilir miyiz çabasıdır. Şimdi de Sayın Gül’ün adını zikrediyorlar, Sayın Meral Akşener’den medet umuyorlar. Kendileri çıkıp biz adayız diyemiyorlar. Bizim adayımız Allah sağlık verirse, Recep Tayyip Erdoğan’dır. Onlar da çıkıp söylesin. Herkes kendi adayını söylesin. İkinci tura çıkınca orada konuşalım. Sayın Gül’ün bir karşılığının olduğunu düşünüyorlar. Kendi içlerinden bir Cumhurbaşkanı adayı çıkarsınlar, onlara tavsiye ederim ben. Garo Paylan Abdullah Gül’ün geçmişteki demeçlerini de kabul ediyor muymuş? Yoksa Demirel gibi dün dündür bugün bugündür mü diyormuş.