BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,75
ALTIN 2.493,22
HABER /  GÜNCEL

TEDAŞ işçileri taşeron yasasından faydalanabilecek mi?

KHK ile getirilen taşerona kadro düzenlemesi Enerji Bakanlığı'na bağlanan TEDAŞ'da çalışan yaklaşık 600'e yakın işçiyi kapsayacak mı? Uzmanlar uyardı: Belirsizlik olmasına rağmen hukuki hakkınızı korumak için başvuru yapın...

Abone ol

KAMU kurum ve kuruluşlarıyla mahalli idarelerde çalışan taşeron işçilerine kadro düzenlemesi uzun süredir kadro bekleyen taşeron işçileri sevindirdi. Son KHK ile getirilen düzenlemeyle yaklaşık 1 milyon 20 bin işçinin kadroya geçmesi bekleniyor.

Taşeron yasasına göre KİT'lerde çalışan işçiler bu kapsama girmiyor. Fakat daha önce KİT kapsamında olup sonrasında Bakanlar Kurulu kararıyla özelleştirme kapsamından çıkarılan ve Enerji Bakanlığı'na bağlanan TEDAŞ'da çalışan yaklaşık 600'e yakın işçinin akıbeti merakla konusu.

Konuyla ilgili yaptığı açıklamada bulunan avukat Muaz Ergezen, hükümetin taşeron yasayla yıllardır kadro bekleyen yüzbinlerce işçinin hayalini gerçekleştirdiğini ve bir anlamda güven tazelediğini söylerken TEDAŞ çalışanlarının ise kurumun statüsünden dolayı tedirgin olduklarını ifade etti.

Kadroya geçmek isteyenlerin 2 Ocak 2018 tarihinden itibaren 10 gün süre içerisinde sözleşmesinin yapıldığı birime müracaat etmesi gerektiğini hatırlatan Ergezen, TEDAŞ çalışanlarının yapabilecekleri konusunda şunları söyledi:

"Bu süreçte her halükarda, belirsizlik olmasına rağmen hukuki haklarını korumak adına işçilerin kurumlarına müracatlarını yapmaları gerekiyor. TEDAŞ olumlu karar verirse bir sıkıntı yok. Şayet olumsuz karar verirse mahkeme yoluna giderek yargı yoluyla haklarını aramaları gerekmekte. Sonrasında yargının vereceği karar nihai karar olacaktır."