BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,90
ALTIN 2.433,22
HABER /  GÜNCEL

HDP'den patlamalara ilişkin sert açıklama!

HDP Mersin ve Adana il teşkilatlarında eş zamanlı patlama meydana geldi.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA

HDP'nin Mersin ve Adana'daki il teşkilatlarının bulunduğunu binalardan büyük bir patlama sesinin duyulduğu bildirildi. Gelen son dakika bilgilerine göre yaralıların olduğu belirtiliyor.

Adana‘da HDP il başkanlığının bulunduğu 3 katlı binanın ikinci katında da meydana gelen patlamada 2 kişi yaralandı. Adana Valisi Mustafa Büyük, HDP Seyhan İlçe Başkanlığında patlama meydana geldiğini, 2 kişinin yaralandığını bildirdi.

HDP Mersin milletvekili adayı Dengir Mir Mehmet Fırat, yaşanan bu olayları sıcağı sıcağına internethaber.com'a değerlendirdi. internethaber.com'dan Nesrin Yılmaz'a konuşan Fırat şunları söyledi:
 
FAİLLERİ BELLİ

Bunun failleri belli aslında, devleti yönetmekle görevli olan hükümet, seçim güvenliğini almak zorunda olan, bireylerin, kurumların güvenliğini almak zorunda olan hükümet malesef bir provokasyona sebep olacak bir sürü olayın faili gibi görünüyor ama bütün bu tahriklere rağmen biz bu oyuna gelmeyeceğiz. 

İKTİDARI KAYBETMEMEK İÇİN HER YOLU DENİYORLAR

Ümit ediyorum ki Adana ve Mersin'de ölü ya da yaralı olmaz, ama bu ilk değil, tahmin ediyorum ki son da olmayacak. Çünkü şu ana kadar 50'nin üzerinde seçim büromuz ve parti binamız saldırıya uğradı. İki yerde birden olması, dün Adana'da Eş Genel Başkanımızın mitinginde, bugün de Mersin'de yapılacak miting öncesinde böyle bir provokasyon dikkatten kaçmıyor. Zaten biz de bunu söylüyoruz, vatandaşa bunu anlatmaya çalışıyoruz; iktidarı kaybetmemek için korku içinde olan iktidar her türlü yola başvuruyor, toplumu ayrıştırıyor ve özellikle HDP'yi de hedef gösteriyor, hem Cumhurbaşkanı, hem Başbakan.