BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

HDP'den flaş aday adayı!

2015 genel seçimleri öncesi Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Osman Baydemir Urfa'dan HDP milletvekili aday adaylığı için başvuruda bulundu.

Abone ol

2015 genel seçimleri yaklaştıkça aday adaylarının başvuruları ve partilerin seçim hazırlıkları hız kazanıyor. Son olarak Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Osman Baydemir, 7 Haziran Genel Seçimler’de Urfa'dan HDP milletvekili aday adaylığı için başvuruda bulundu.

30 Mart yerel seçimlerinde Urfa’da Barış ve Demokrasi Partisi’den (BDP) Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan ancak kazanamayan Osman Baydemir, 7 Haziran'da yapılacak seçimlerde Urfa'dan milletvekili olmak için HDP’ye aday adaylığı başvurusu yaptı.

BAYDEMİR'DEN TEŞEKKÜR

Başvuru dosyasını HDP Urfa İl Başkanı Rıdvan Yavuz ve yardımcısı Sevda Çelik Özbingöl’e teslim eden Baydemir, kendisine gösterilen ilgiye teşekkür etti.

Amacının bıraktığı yerden devam etmek ve Urfa'ya hizmet olduğunu ifade eden Baydemir, "Aday gösterilmesem bile bir yoldaş, bir nefer olarak, özgürlük davasının selamete ulaşmasının davasını ortaya koyacağız" dedi.

SEÇİM BARAJINI ELEŞTİRDİ

Seçimlerde HDP'nin Urfa'da başarılı olacağını öne süren ve yüzde 10 seçim barajını da eleştiren Baydemir şöyle konuştu:

"Maalesef bu ülke on yıllardır baskı altında tutuluyor. Nemrudi uygulamadan bir tanesi de baraj uygulamasıdır. Bu noktada Şanlıurfa’dan İbrahim’i bir mücadeleyle barajları, setleri, birlikte yaşamamızın önünde engel olan setler, ortadan kalkacaktır. Benim inancım odur ki Türkiye’den HDP’nin alacağı oyların toplamının en az yüzde 10’u Şanlıurfa’dan çıkacaktır."