BIST 9.058
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.297,12
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

HDP Salih Müslim için bakın ne dedi!

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Prag'da yakalanan PYD Eski Eş Genel Başkanı Salih Müslim'in 2015'te Türkiye'deki temaslarına değindi ve "Suriye'nin demokratik çözümü için çalışmalarını sürdürüyor." dedi.

Abone ol

Sezai Temelli, Eş Genel Başkan seçilmesinin ardından partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Prag'da yakalanan PYD Eski Eş Genel Başkanı Salih Müslim ile ilgili tartışmalara değinen Temelli, konuşmasını şöyle sürdürdü:

HÜKÜMETE SALİH MÜSLİM TEPKİSİ: "Bakın gündem mühendisleri, hafıza temizleme merkezi gibi çalışıyorlar. Her şeyi unutturmaya, geçmişi olmayan bir siyaseti var etmeye çalışıyorlar. Tam da o günlerde 20-25 Şubat tarihleri arasında Sayın Salih Müslim İstanbul'da ve 22 Şubat'ta Süleyman Şah Türbesi'nin taşınma hikayesi var. Bu hafızalarımızdadır. Bugün hükümet, 'Salih Müslim'i Çekya'dan geri istedik.' diyor. Gündem mühendisleri sanki İnterpol'de böyle bir kayıt varmış, Çekya ile aramızda bu türden bir anlaşma varmış gibi gündemi bulandırarak aslında 'cambaza bak' dediğimiz o taktikle günü kurtarmaya çalışıyorlar. Çok da iyi biliyoruz ki Salih Müslim, nasıl ki 2015'te Türkiye barışını ararken üzerine düşen sorumlulukla hareket etmişse yine Suriye'nin demokratik çözümü için çalışmalarını sürdürüyor." 

AFRİN KÜÇÜK BİR İLÇE: Zeytin Dalı Harekatı'na değinen Temelli, 2011 nüfus sayımına göre Afrin'de yaşayan insan sayısının 170 bin olduğunu, Suriye'deki savaştan kaçanlarla bu sayının 350-400 bine ulaştığını ileri sürdü. 

Temelli, "Afrin küçük bir ilçe. NATO'nun ikinci büyük ordusu ve 40 gündür televizyon ekranlarında bütün haberciler, Genelkurmay hareket dairesi uzmanı gibi bize bir Afrin harekatı anlatıyorlar. Hiçbir sivilin ölmediğini anlatıyorlar. Oysa savaşta siviller ölür. Afrin'de de siviller, çocuklar ölüyor. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin almış olduğu kararın bir an önce Suriye'de hayat bulmasını, sadece Doğu Guta'da değil Suriye'nin her yerinde, Afrin'de de ateşkes koşullarına bir an önce uyulmasını istiyoruz." görüşünü savundu.