BIST 9.722
DOLAR 32,51
EURO 34,91
ALTIN 2.425,83
HABER /  GÜNCEL

HDP o iddiayı yalanladı

HDP, Kandil'e gitmek için yola çıkan HDP İmralı Heyeti'nin Cemil Bayık tarafından kovulduğu iddialarını yalanladı.

Abone ol

İmralı'ya gitmek üzere yola çıkan İmralı Heyeti'nin, THY uçağının inememesi dolayısıyla Kandil'e gidemediği belirtilmişti. Ancak Yeniçağ Gazetesi, Erbil'e ulaşan heyetin Cemil Bayık tarafından kovulduğunu iddia etti. HDP iddiaları yalanlarken, İmralı Heyeti de bugün Kandil'e gitmek üzere tekrar yola çıktı.

Yeniçağ Gazetesi'nin haberine göre Kandil'e gitmek üzere yola çıkan İmralı Heyeti'nden HDP'li Pervin Buldan ve İdris Baluken, THY'ye ait uçakla İstanbul'dan Erbil'e gitti. Burada Kandil'e telefon açan heyet, Cemil Bayık'tan, "Niye geldiniz. Hiçbir isteğimizi kabul ettirememişsiniz. Geri dönün" cevabını aldı. İddiaya göre Kandil'e gidemeyen heyet, yine THY'ye ait uçakla aynı gün geri döndü. Heyet daha sonra yaptığı açıklamada, Erbil'e "Hava muhalefeti" dolayısıyla inemediğini açıkladı.

THY "UÇAK ERBİL'E İNDİ"

Yeniçağ Gazetesi'nin haberine göre o gün hava açık ve az bulutluydu. Türk Hava Yolları'nın yaptığı açıklamada ise, uçağın o gün Erbil'e iniş yaptığı belirtildi. Gazetenin iddiasına göre THY'nin yaptığı açıklama şöyle:

"18 Ocak tarihindeki uçak, 20 dakikalık rötarla saat 00.45'te havalandı, 02.30'da Erbil'e iniş yaptı. Buradan yolcu alarak önce Şanlıurfa'ya, orada yakıt ikmali yapıp saat 05.00'te de İstanbul'a geri döndü"

KANDİL HEYETİ FIRÇALADI MI?

Geçen hafta Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile masaya oturan HDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken, üzerinde anlaşılan maddelerle ilgili bilgileri Kandil'e iletmek üzere THY uçağı ile yola çıktı. Erbil Havalimanı'na gece geç saatlerde inen heyetin Kandil'e telefon açtığını iddia eden Yeniçağ Gazetesi, isteklerinin kabul edilmediğini öğrenen Kandil'in Buldan ve Baluken'e "O zaman niye geldiniz. Geri dönün" dediğini iddia etti. Gelişme üzerine ikili, Erbil'de geldikleri aynı uçağa binerek Şanlıurfa Hava Limanı'na döndü.

BULDAN'DAN "SİS" AÇIKLAMASI 

Pervin Buldan, yaptığı açıklamada ise İstanbul'dan hareket eden uçağın yoğun sis nedeniyle Erbil'e inemeyerek Şanlıurfa'ya dönüş yaptığını ve buradan da yakıt ikmali yaparak yeniden İstanbul'a geri döndüğünü duyurdu. Buldan bir gün sonra Twitter'dan, aksama ile ilgili olarak, "İmralı Adası'ndan sonra Kandil yolculuğumuza da hava muhalefeti engel oldu" mesajını yazdı.

HEYET BUGÜN YOLA ÇIKTI

Öte yandan, hava muhalefeti dolayısıyla Kandil'le görüşemeyen İmralı Heyeti'nin bugün yola çıktığı belirtildi. HDP tarafından yapılan açıklamada İmralı Heyeti'nin bugün Erbil üzerinden Kandil'e ulaşacağı ifade edildi. 

HDP'DEN KOVULMA HABERLERİNE YALANLAMA

HDP'den yapılan açıklamada bugün Yeni Çağ gazetesinde yer alan, HDP heyetinin daha önceki Kandil ziyaretinin, KCK yöneticisi Cemil Bayık'ın ‘hiçbir isteklerinin kabul ettirilememesi nedeniyle gelmeyin şeklindeki mesajı nedeniyle gerçekleştirilemediği' iddiasını da yalanladı. HDP'nin açıklamasında, "HDP Heyeti, bugün bir görüşme gerçekleştirmek üzere Kandil'e gitti. HDP Heyetinin geçen hafta sonu hava muhalefeti nedeniyle gerçekleştiremediği Kandil ziyaretine dair bugün bir gazetede yer alan ve bazı internet sitelerinde de yayınlanan haber tümüyle gerçek dışıdır" denildi.