BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,59
ALTIN 2.389,72
HABER /  GÜNCEL

HDP Bakanlık teklifleri için toplanıyor!

Pervin Buldan, Davutoğlu tarafından açıklanan Bakanlık tekliflerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Abone ol

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili ve Grup Başkanvekili Pervin Buldan Banu Güven’le Artı Haber’de Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan Bakanlık tekliflerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Buldan, parti içerisinde henüz konuya ilişkin herhangi bir değerlendirme yapmadıklarını belirterek, “Yarın itibari ile hem Başbakanlığa yazılı bir cevap verilecek hemde bu konu değerlendirilecek. Ama sonuç itibari ile bizim bölge isim  olarak herhangi bir tartışmamız olmadı” dedi.

Kendilerine bir kadın bakanlık verilmesi gerektiğini belirten Buldan, “Bizim 32 milletvekilimiz kadın. Dolayısıyla biz HDP olarak bir kadın partisi de olduğumuzu ifade ediyoruz. CHP ve MHP’ye bir kadın bakanlık verilirken HDP bunun dışında tutuldu” dedi.

Tüm bunları yarın değerlendireceklerini söyleyen Buldan, “Bakanlık ayrımı yapmayacağımızı daha öncede ifade etmiştik. Hangi Bakanlık olursa olsun orada Halkların Demokratik Partisi’nin görüşlerini yansıtacak, ifade edecektir arkadaşlarımızdır. Şuana kadar bize hangi bakanlıkların olacağı hakkına bize gelmiş bir bilgi yok” dedi.