BIST 10.358
DOLAR 32,24
EURO 34,78
ALTIN 2.464,75
HABER /  DÜNYA

Hayvancılık sektöründe sevindiren gelişme

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, “Türkiye Cumhuriyet tarihinde ilk defa kendi geliştirdiği gen kaynağını, damızlık gebe düve ihr...

Abone ol

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, “Türkiye Cumhuriyet tarihinde ilk defa kendi geliştirdiği gen kaynağını, damızlık gebe düve ihracatını tarihinde ilk defa Türkiye geçen ay yaptı” dedi.
2014 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı’nın görüşmelerinin yapıldığı Genel Kurul’da Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı ile bağlı kuruluşların bütçe ve kesin hesapları görüşüldü. Görüşmeler esnasında hükümet adına söz alan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, muhalefet milletvekilleri tarafından yapılan eleştirilere cevap vererek 2002 yılından bu yana tarım sektöründe yapılan çalışmaları anlattı.
Türkiye’nin sanayisinin de tekstilinin de büyüdüğünü söyleyen Bakan Eker, Türkiye’nin dünyanın buğday ihracatında kendi hükümetleri döneminde dünyanın birincisi ya da ikincisi olduğunu belirterek “11.’likten aldık biz Türkiye’yi birinciliğe taşıdık. Tarımı destekliyoruz, devraldığımızdan beri tarımı 5 kat destekledik” ifadelerini kullandı.
Konuşmasını sık sık kesen muhalefet milletvekillerine cevap veren Mehdi Eker, “Rakamları okuyarak biraz ciddiyetle ele alalım” açıklamasını yaptı. Tarımsal kredilerle ilgili bilgi veren ve desteği kimin kaldırdığını, kimin yeni destekler getirdiğini milletin bildiğini, muhalefetin ciddiyet istediğini, çalışmayı gerektirdiğini ifade eden Eker, “Muhalefet edeceğiz diye 3 milyarlık şeyi 9 milyar olarak anlatınca bu doğru değil” dedi. Kimsenin ezbere konuşmaması gerektiğini söyleyen Eker, MHP sıralarına dönerek bilerek konuşmalarını istedi.
Arazi toplulaştırmasıyla ilgili olarak konuşan Eker, “Biz 4 milyon hektar araziden toplulaştırmayı tamamladık, 2 milyon hektar alanda çalışmalar devam ediyor” diye konuştu.
“Türkiye Cumhuriyet tarihinde ilk defa kendi geliştirdiği gen kaynağını, damızlık gebe düve ihracatını tarihinde ilk defa Türkiye geçen ay yaptı” diyen Eker, Türkiye’nin Cumhuriyet tarihinde ilk defa ihracat noktasına geldiğini belirtti ve 6 bin baş bağlantı yapıldığının altını çizdi.
“Muhalefet yapmak elbette ki sizin hakkınız, ama bana ‘yalancı’ diyene aynen iade ediyorum. Ben görevde bulunduğum süre içinde bana sorulmuş olan bütün sorulara cevap verdim. Soruyu doğru dürüst sorarsınız bende cevabını veririm. Dansöz meselesi dediğiniz şey doğru değil” açıklamasını yaptığı esnada özellikle MHP milletvekilleri Bakan Eker’e sözlü sataşmada bulundu. Oturuma ara verilmesine rağmen MHP’li milletvekilleri Bakan Eker’e sözlü sataşmalarını sürdürdü.
(İHA)