BIST 10.186
DOLAR 32,36
EURO 34,62
ALTIN 2.384,73
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Hayvan dostundan açlık grevi

Bugüne kadar Türkiye pek çok açlık grevine tanıklık etti, ama böylesi ilk kez oluyor. Bu kez bir hayvan dostu açlık grevinde

Abone ol

Hayvan Dostları Derneği (HAYDOST) Yönetim Kurulu Başkanı Türkan Dağdelen, yerel yöneticilerin köpek barınağına yeterince ilgi göstermediği gerekçesiyle açık grevi yapıyor.

1 Nisan günü köpek barınağında açlık grevine başlayan HAYDOST Başkanı Dağdelen; “Sayıları 300 kadar sahipsiz sokak hayvanları ile beraber 01 Nisan 2010 Perşembe sabahından itibaren bazı yerel yöneticileri ve mülki idare amirlerini protesto etmek için açlık grevi eylemini başlatmış bulunmaktayım. Muğla ili ve ilçelerinde sahipsiz sokak hayvanlarına her gecen gün artan şiddet eylemleri, zehirlemeler, tecavüz olayları, birçok yerel yöneticinin 5199 sayılı yasayı tamamen ihlal etmesi, görev ihmalinde bulunması, mülki idare amirlerinin tüm bu olaylara duyarsız kalması ve hayvanların günden güne üremesi toplum sağlığı içinde son derece tehlikelidir” dedi.

Köpek barınağında yaklaşık 300 adet sokak hayvanının bulunduğunu açıklayan Dağdelen, “Burada ne su nede elektrik vardır. Çalmadık kapı bırakmadım. Sadece Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik ve bazen de Köyceğiz Belediye Başkanı Salih Erbay yardımda bulunmaktadır. Bu benim görevim değil. Yöneticilerin görevi. Ben sadece gönüllü olarak burada hayvanları bakıyorum. Bu ülkenin sorunudur. Türkiye’nin her tarafında böyle sorunlar yaşanmaktadır. Edirne’den Ardıhan’a kadar böyle devam etmektedir. Sokak hayvanları zehirleme ile bitseydi Türkiye’de Sokak hayvanları kalmazdı. Bunun tek çaresi erkeğiyle dişisiyle kısırlaştırmaktır. Muğla Valiliğine defalarca müracaat etmeme rağmen hiçbir sonuç alamadım. Ben bunlara bakmak zorunda değilim. Benimde bir yaşantım olmalı, bende bir kadınım” diye konuştu.

KÖYLÜLER HAYVANLARINI BIRAKIYOR
Barınakta bulunan hayvanların bir bölümünün köylüler tarafından bırakıldığına işaret eden Dağdelen, şunları söyledi: “Ortaca ve Dalaman ilçelerinde halk pazarlarında köylüler kutular içinde getirip, giderlerken kedi ve köpek yavrularına bırakmaktadır. Ancak köylerde de vatandaşlar sokak hayvanlarını kısırlaştırmadıktan sonra bunun önüne geçilmesi mümkün değildir. Yöneticilerin hayvan barınağında bulunan hayvanların ihtiyaçlarına karşılayıncaya kadar açlık grevini devam ettireceğim. Sağ olsun Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelek sıvı getirdi. ‘Bende öğrencilik yıllarında yaptım’ sıvı almamı tavsiye etti. Hiçbir sıvı ve yiyecek almayacağım. Mücadelem sonuna kadar devam edecektir”