BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,77
ALTIN 2.401,55
HABER /  GÜNCEL

Hayrünnisa Gülden ev istedi

Samsun'da ihtiyaç sahibi dört çocuk annesi Leyla Yıldırım (38), kendisini ziyaret eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'den ev istedi.

Abone ol

Samsun'da ihtiyaç sahibi dört çocuk annesi Leyla Yıldırım (38), kendisini ziyaret eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'den ev istedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Samsun ziyareti kapsamında dün kente gelen ve bazı yoksul aileleri ziyaret eden Hayrünnisa Gül, Reşadiye Mahallesi'nde eşini 9 yıl önce kaybeden ve dört çocuğu ile yaşam mücadelesi veren Leyla Yıldırım'ın da evine gitti.

Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada iki gündür heyecanla bekledikleri Hayrünnisa Gül'ün evlerine gelmesinin kendilerine umut verdiğini söyledi.

Çocuklarına bakabilmek için büyük mücadele verdiğini bildiren Yıldırım, bir çocuğu üniversitede olmak üzere dört çocuğu olduğunu ve hepsinin okuduğunu belirtti.

Geçinemediklerini ve zor şartlarda yaşadıklarını kaydeden Yıldırım, şöyle konuştu:

''1999 yılında eşimi menenjit nedeniyle kaybettim. Resmi nikahımız olmadığı için sosyal güvencem de bulunmuyor. Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumundan (SHÇEK) çocuklarım için verilen maaşla geçinmeye çalışıyorum. Göğsümden kitle aldırdım. Evlere temizliğe gidiyordum ancak kolumu kullanmamam istendiği için gidemiyorum. Ev kirasını, faturalarını ödeyemiyorum, okul masraflarını karşılayamıyorum.''

Hayrünnisa Gül'ün ziyaretinin kendileri için bir fırsat olduğunu ifade eden Yıldırım, ''Yağmurda evimizi su batığı için Hayrünnisa Gül'den ev istedim. Çocuklarımı okutmak istediğimi söyledim'' dedi.

Büyük oğlunun Malatya'da fizik öğretmenliği bölümünde okuduğunu anlatan Yıldırım, şöyle devam etti:

''Diğer oğlum liseye, kızlarım ise ilköğretime gidiyor. Bir yıldır ev kiramı ödeyemedim. Elektrik, su faturalarını ödeyemiyorum. Ödeyemediğimiz için telefonumuz kapalı. Çocuklarımın okul masraflarını karşılayamıyorum. Evimize yağmur yağdığı zaman su doluyor. İki gündür Hayrunnisa hanım gelecek diye heyecanla bekledik. Kendisinden önce korumalar eve geldi. Taleplerimizi dinledi. Korumalarına anlattım. Kendisine pek anlatamadım. Çocuklarımı iyi bir evde yaşatmak, onları okutmak istediğimi söyledim. Onlar da olumlu yaklaştılar. Hayrünnisa hanımın gelişi bizim için umut oldu.''

Yıldırım'ın kızlarından İpek Yasemin Şahin (10) de Hayrünnisa Gül'ün gelmesini 2 gündür heyecanla beklediklerini ifade ederek, ''Hayrünnisa hanımdan kol saati isteyecektim, ancak kalabalık nedeniyle isteğimi kendisine iletemedim'' diye konuştu.