BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  POLİTİKA

Hayrünnisa Gül ya sabır çekiyor!

Başörtüsü soruna en çarpıcı örnek Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün bu fotoğrafı oldu.

Abone ol

Türkiye'de birçok kamusal alana giremeyen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) kürsüsünde konuşması gündeme oturdu.

Türkiye'de TBMM'ye giremeyen Hayrünnisa Gül'ün Strasbourg'da AKPM'de konuşması tartışılıyor. Dahası Cumhurbaşkanı Gül'ün eşi, 47 ülkenin üye olduğu bu platformda ilk kez konuşan first lady oldu. 

'FAYDALI OLACAKSA SABREDİYORUM'

Bayan Gül, kendisini takip eden gazetecilere Strasbourg yolunda yaptığı açıklamalar da çarpıcıydı. Zaman yazarı Abdülhamit Bilici, Gül'ün sözlerini köşesine taşıdı:

Esenboğa'daki cumhurbaşkanı karşılama töreninde, o zaman Ankara Garnizon Komutanı Korgeneral Aslan Güner'in Hayrünnisa Hanım'la karşılaşmamak için protokol sırasını terk etmesi, First Lady'nin yaşadığı dramın sadece bir örneğiydi. Bu insanlık dışı skandal karşısında neler hissettiğini sordum. Fazla açılmadı, şu kadarını söyledi: "Bun­ları dile ge­tirmek bile beni ra­hat­sız ediy­or. Hoş değil, artık bun­ları geride bırakalım. Artık çok yorul­duk, çok en­er­ji kay­bet­tik. Ben dile ge­tirmed­im. İçeride her şeye sabret­tim. Dile ge­tirsem ne kazanacağım. Buna sabred­er­sem, ileride Türkiye için fay­dalı ola­caksa, o za­man sabrediy­orum."