BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Haydarpaşa için acil duyuru

Anadolu'dan gelen milyonlarca insanın İstanbul'a giriş kapısı olan tarihi Haydarpaşa Garı ve çevresi, Anadolu coğrafyasının insanlarına ve İstanbullular'a kapatılıyor.

Abone ol

Yüzyıldır bir çoğumuzun denizi ve İstanbul'un o efsanevi siluetini ilk kez gördüğümüz; henüz görmemiş olsak bile görkemini o nahif yerli filmlerden birinde mutlaka izlediğimiz anılarımızın mekanı Haydarpaşa Garı tarih olacak.

Tarihi garı da içine alan yaklaşık 1.000.000 metrekarelik alan, "Dünya Ticaret Merkezi" adı altında Uluslararası Para Fonu (IMF) direktiflerinin emrine sunuluyor.

TMO'DAN TEPKİ!

Türk Mimarlar Odası Büyükkent Şubesi tarafından yapılan yazılı açıklamada 5-10 milyar dolarlık bir nakit için dünyanın en güzel ve özel siluetinin katledildiğinin altı çizildi. Yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:

5-10 milyar dolarlık bir nakit akışı için, dünyanın en özel siluetine, her türlü yasa ve yönetmelik, bilimsel ve etik kurallar hiçe sayılarak 7 adet gökdelen diken ve İstanbul'un ve Anadolu'nun demiryolu ve deniz ulaşımı bağlantısını, daha önemlisi anılarını ve tarihi-külterel simgelerini yok eden bu özelleştirme projesinin: Dünya mirası İstanbul'un doğal tarihi ve kültürel zenginliğine sahip çıkan ve bu değerlerin kısa süreli ekonomik çıkarlar uğruna talan edilmesine izin vermeyecek olanların dayanışması ile engellenebileceğini biliyoruz."