BIST 10.046
DOLAR 32,45
EURO 34,83
ALTIN 2.422,39
HABER /  GÜNCEL

Hayata radyoyla tutundular

Yozgat'ın Karabalı köyünde kas erimesi hastalığı nedeniyle tekerlekli sandalyeye bağlı olarak yaşamlarını sürdüren engelli iki kardeş, internet üzerinden kurdukları radyo ile seslerini dünyaya duyuruyorlar.

Abone ol

Yozgat'ın Sorgun ilçesine bağlı Karabalı köyünde, kas erimesi hastalığı nedeniyle hayatlarını tekerlekli sandalyeye bağlı sürdüren Kazım (33) ve Gülcan Kasımoğulları (23) kurdukları internet üzerinden 24 saat yayın yapan "Radyo Karabalı" ile yaşama bağlandılar. 

Kazım ve Gülcan kardeşler tekerlekli sandalyede hayata küsmek yerine, internette "www.karabalininradyosu.com" adresi üzerinden yayın yaptıkları radyo ile dünyaya açıldılar.

Okuma-yazmayı ve bilgisayar kullanmayı kendi imkanları ile öğrenen Kazım Kasımoğulları, yaptığı açıklamada, kendisi gibi tekerlekli sandalyeye bağlı yaşayan kız kardeşi Gülcan ile internet radyosu kurmaya karar verdiklerini söyledi.

Seslerini Karabalı köyünden tüm dünyaya duyurmak fikrinin kendilerini heyecanlandırdığını ve çalışmalara başladıklarını anlatan Kasımoğulları, "Ellerimi istediğim gibi kullanamadığım için on parmak klavye bilen kız kardeşim Gülcan, bana radyo kurmada yardımcı oldu. Ben fikri ortaya koydum o da parmakları ile destek verdi ve 2005 yılında internet üzerinden Radyo Karabalı olarak yayınlarımıza başladık" diye konuştu.

RADYOYU BÜYÜTMEYİ HEDEFLİYORLAR

Tüm dünyaya türkü radyosu ile seslerini duyurmayı başardıklarını belirten Kasımoğulları, anne ve babasının desteği ile bugünlere geldiklerini, amacının Radyo Karabalı'yı yerel frekansta bir radyoya dönüştürmek olduğunu ifade etti.

Kıt imkanlarla insanların beğenerek dinlediği bir radyo kurmanın kardeşi ile kendisini hayata bağladığını dile getiren Kasımoğulları, "Radyo ile hayata tutunmaya çalışıyoruz, bir şeyler üretmek, olumlu tepki almak, tüm dünyada dinlenmek, bizi her zaman mutlu ediyor" şeklinde konuştu.

Erkek kardeşine klavye becerisi ile destek olan Gülcan Kasımoğulları da radyo ile dünyanın her yerine ulaşabilmenin kendilerini heyecanlandırdığını özellikle yurt dışındaki gurbetçilerden ilgi gördüklerini söyledi.

"DİNLEYİCİLERİMİZLE ARAMIZDA BAĞ VAR"

Sürekli evde oturdukları için radyodan önce sıkıcı ve karanlık bir dünyaları olduğunu belirten Gülcan Kasımoğulları, dinleyicilerden aldıkları olumlu tepkilerle çok mutlu olduklarını söyledi.

Radyo dinleyicileriyle aralarında bir bağ kurduklarını söyleyen Gülcan, "Türkü sevenler bizi dinliyor. Ağabeyimin emeği, başarısı ile kurduğu radyoyu birlikte iki kardeş devam ettirmeye çalışıyoruz" dedi.

Anne Sevim Kasımoğulları da çocuklarının tüm ihtiyaçları ve bakımı ile evde kendisinin ilgilendiğini belirtti.

Anne Kasımoğulları, şunları söyledi:

"Çocuklarım benim gurur kaynağım, sağ oldukça bakacağız, hasta olursak da Allah’a emanet ediyoruz. Çocuklarımla sadece evde ben ilgileniyorum. Başka hiç kimsemiz yok, 4 kızımız evli ama hepsi gurbette, senede bir kere ya da iki kere gelebilirlerse geliyorlar. Sabah kalkınca kahvaltı, öğle yemeği, terlediyse gömleğini değiştiriyorum, saçlarını tarıyor, çoraplarını değiştiriyorum. Ne derlerse emirlerine amadeyim. Benim hayatım bunlar."

Baba Mustafa Kasımoğulları ise Kazım ve Gülcan’ın kas erimesi hastalığı yüzünden tekerlekli sandalyeye bağlı bir hayat yaşamak zorunda kaldıklarını belirtti.

Çocuklarını mutlu etmek için ellerinden geleni yaptıklarını dile getiren baba Kasımoğulları, Kazım’ın rahatsızlığı yüzünden okula gidemediği halde okuma yazmayı ve bilgisayarı evde kendi gayretiyle öğrendiğini söyledi.

Kızı Gülcan'ın ise ilkokulu bitirdiğini anlatan Kasımoğulları, "Kızımı 5 yıl okuttum. 5 yıldan sonra sağlık sorunlarından dolayı okula gönderemedik. Çocuklarımızın radyo ile hayata bağlanmaları bizi de mutlu ediyor. Radyo ufuklarını değiştirdi" diye konuştu.