BIST 10.219
DOLAR 32,24
EURO 34,76
ALTIN 2.449,06
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Hayat onlara güzel

Gaziantep'te kavurucu sıcaklar yüzünden bunalan hayvanlar için ilginç bir serinleme tekniği uygulanıyor

Abone ol

Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nde bulunan hayvanlar, kavurucu sıcaklarda ilginç metotlarla serinletiliyor.

Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nde bulunan hayvanlar yazlık barınaklarına geçti. Böylelikle güneşten korunan hayvanlar bu kez bunaltan sıcaklarla karşı karşıya kaldı. Hayvanat bahçesi yetkilileri, hayvanları uyguladıkları ilginç metotlarla serinletmeye çalışıyor.

Deve kuşları hortumlarla sulanırken, fillere ve ayılara özel meyve kokteylleri veriliyor, maymunlar ise dondurmayla serinliyor. Bu durum Hayvanat Bahçesini gezmeye gelenlerin ilgisini çekiyor.

ekran-resmi-2012-06-13,-4.24.13-pm.png

GÜNLÜK ORTALAMA 500 KİLOGRAM MEYVE VE SEBZE TÜKETİYORLAR

Hayvanat bahçesinde günlük ortalama 500 kilogram meyve ve sebze tüketildiğini söyleyen Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi Müdürü Celal Özsöyler, hayvanları farklı metotlarla serinlettiklerini söyledi.

Özsöyler,”Havaların ısınmasıyla birlikte Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nde hayvanları serinletmeye başlattık. Özellikle filler havaların ısınmasından dolayı suyu çok seviyorlar. Kendilerine özel meyve kokteylleri hazırlıyoruz ve havuzlarının içine bırakıyoruz. Ayı barınaklarına yine aynı şekilde özel meyve kokteylleri bırakıyoruz. Bu şekilde serinliyorlar. Deve kuşları ve develer için sulu hortumlarla kendilerini serinletiyoruz. Yazın sıcaktan rahatsız olmamaları için hazırladığımız meyve kokteyllerinde; çilek, muz, elma, karpuz, domates, marul yaprakları bulunuyor. Meyve kokteyllerini günün en sıcak olduğu zaman diliminde yani öğle saatlerinde veriyoruz. Günlük 500 kiloya yakın meyve ve sebze tüketimimiz var. Tüm hayvanların yazlık barınakları var. Sıcak havadan bu şekilde korunarak serinliyorlar” dedi.