BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,87
ALTIN 2.439,59
HABER /  GÜNCEL

Hayat kadını olan karısını öldürdü

Boşanma aşamasında karısını bıçaklayarak öldüren sanık müebbet hapis aldı. Sanık, 'Kadın cinayetine en fazla ben karşıydım' sözleriyle şaşırttı.

Abone ol

Boşanma aşamasında olduğu eşini bıçaklayarak öldüren sanık, müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Sanık Osman Bal "Kadın cinayetine dünyada en fazla karşı olan benim ancak başıma geldi. Pişmanım" dedi.

İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Osman Bal katıldı. Cumhuriyet Savcısı Ali Kaya, mütalaasını tekrar ederek, sanığın canavarca hisle veya eziyet çektirerek eşi Beyaz Bal'ı öldürdüğü gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını istedi.

Mütalaaya katılmadığını belirten Bal, hayat kadını olduğunu bildiği Beyaz Bal'la o hayattan kurtarmak için evlendiğini söyledi.

KADIN CİNAYETİNE NE FAZLA BEN KARŞIYDIM

Ailesinin de kendisine karşı çıktığını ifade eden Bal, "Ailesi onunla görüşmüyordu. Çocuklarım benim yanımda kalıyordu. Daha önce onu bıçakladığım ve hastaneye götürdüğüm doğru değildir. İftira atmıştır. Kimseyi tehdit etmedim. Geçim sıkıntısını ailesi de bilmektedir. Olaydan sonra ailesi morga giderken bana telefonda 'senin kusurun yok' dedi. Cinayet işlediğimi kabul ediyorum ama istemedim. Kadın cinayetine dünyada en fazla karşı olan benim ancak başıma geldi. Pişmanım. Adaletinize sığınıyorum" diye konuştu.

MÜEBBET HAPİS VERİLDİ

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, Osman Bal'ı nikahlı eşini kasten öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, sanığın duruşmalardaki saygılı tutumunu dikkate alarak, cezayı müebbet hapse indirdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Osman Bal'ın 2013 yılının ağustos ayında Beyoğlu'ndaki bir otobüs durağında eşi Beyaz Bal'ı 25 bıçak darbesiyle öldürdüğü kaydediliyor.