BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,76
ALTIN 2.442,01
HABER /  DÜNYA

Hawaii sörf sahillerinin davetsiz misafirleri!

Hawaii sörf sahillerinde kameralara yakalanan davetsiz misafirler bölgede şaşkınlık yarattı.

Abone ol

İNTERNETHABER-(DIŞ HABERLER)

Hawaii'nin Kuzey Shore bölgesinde bulunan ve Banzai Pipeline dalgaları ile meşhur olan plajda kameralara yansıyan davetsiz misafirler dikkat çekti.

Ünlü fotoğrafçı J.T. Gray'in Hawaii'nin Kuzey Shore bölgesinde bulunan plajlarında çektiği fotoğraflar sanal alemde büyük yankı uyandırdı. Banzai Pipeline türü dalgaları ile meşhur olan Kuzey Shore bölgesi plajları Hawaii'deki söfçülerin uğrak mekanı olarak bilinir.

1.20140411103433.jpg 

North Shore plajlarında sörf resimleri çeken J.T. Gray'in objektiflerine yakalanan ve plajda bulunan yüzlerce insan tarafından görülen davetsiz misafirler görenleri şaşkına uğrattı. 6 Dünya Şampiyonluğu bulunan ünlü sörçü Guilherme Tâmega'yı izlemeye gelen Hawaii halkı ve fotoğrafçı J.T Gray'in sörfçünün ikinci büyük dalgayı yakalamaya çalışması sırasında görüntülenen dalgaların içerisindeki 2 büyük balina görenleri şaşkına çevirdi.

2.20140411103742.jpg

GrindTV'ye konu olan görüntülerde Hawaii'de oluşan Banzai Pipeline türü dalgaları yunusların yakalayarak tıpkı sörfçüler gibi içinde yer alması alışılmış bir durum olarak görünürken cesur balinaların dalgalar içerisinde yer alması ilk kez görünür bir şekilde kameralara yansıdığı şeklinde bir açıklama yapıldı.

3.20140411104024.jpg

Ünlü fotoğrafçı ve sahilde olaya sahit olanların anlattıklarına göre ünlü sörfçünün sadece 10 metre uzağında görüntülenen anne ve yavru balinanın başta sahil bütününde korku yarattıkları fakat daha sonra zararsızca uzaklaştıkları belirtildi. Hawaii'li yetkililerin açıklamalarına göre kış aylarında balinalar tarafından sıkça ziyaret edilen Kuzey Shore sahilleri yazın ilk kez böyle bir davetsiz misafirleri ağırladıkları belirtilirken balinaların yolunu kaybettikleri veya oyun oynadıkları gibi fikirler ortaya atılmasına rağmen orda bulunma nedenlerinin net olarak bilinmediği açıklandı.