BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Havalimanlarında sandıklar kapandı

Atatürk Havalimanı'nda oy verme işlemi sona erdi!

Abone ol

Atatürk Havalimanı'nda yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenlerin milletvekili genel seçimleri için oy verme işlemi sona erdi.

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali geliş ve gidiş katı gümrüklü sahasına yerleştirilen toplam 15 sandıkta saatler 17.00'yi gösterdiğinde oy verme işlemi sona erdi. Bu sandıklarda en son, sandık görevlileri ve bazı gurbetçi vatandaşlar oylarını kullandı.

Sandıklar kapandıktan hemen sonra oy kullanmak için sandık başına gelen bazı yurttaşlar ise oy kullanabilmek için sandık görevlileriyle tartıştı ancak süre tamamlandığı için oylarını kullanamadı.

Bu arada oy kullanma işleminin sona ermesinin ardından, şeffaf seçim sandıklarının mühürleri açılarak, oy zarfları sayıldı. Zarflar, mühürlü torbalarla sayım için götürüldü. 

OY KULLANMA İŞLEMİ 10 MAYISTA BAŞLADI

Yurt dışında yaşayan vatandaşlardan yurt dışı seçmen kütüğünde kayıtlı olup, Türk pasaportunu ibraz edenler, yurda giriş ve yurttan çıkış yaparken Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali gidiş katı gümrüklü sahadaki 6, geliş katı gümrüklü sahadaki 9 olmak üzere toplam 15 sandıkta oy kullandı.

Atatürk Havalimanı'nda da diğer gümrük kapılarında olduğu gibi genel seçimler için oy verme işlemi 10 Mayıs'ta başladı. Oy verme işlemi bugün saat 17.00'de sona erdi.

Atatürk Havalimanı'nda oy kullanılan 34 gün boyunca 320'ye yakın sandık görevlisi, üç vardiya halinde çalıştı, sandıklarda 24 saat oy kullanıldı.