BIST 10.209
DOLAR 32,37
EURO 34,72
ALTIN 2.394,98
HABER /  GÜNCEL

Havalimanındaki saldırıyla ilgili flaş iddia

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki kanlı terör saldırısıyla ilgili istihbarat birimlerinin 20 gün önce devletin ilgili birimlerini uyardığı iddia edildi.

Abone ol

Atatürk Havalimanı'ndaki hain saldırıyla ilgili yeni bir iddia Ankara gündemine bomba gibi düştü. İstihbarat zafiyeti iddialarının yer aldığı saldırıyla ilgili CNN Türk Ankara Temsilcisi Hande Fırat, istihbarat birimlerinin 20 gün önce yer belirterek bu uyarıyı yaptığını iddia etti.

Hande Fırat, Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıyla ilgili konuştu. İstihbarat tartışmalarına değinen Fırat, daha önce Ankara'daki terör saldırısında yapılan benzer bir uyarının 20 gün önce istihbarat birimleri tarafından devletin ilgili kurumlarına gönderildiğini söyledi. Fırat şöyle konuştu:

"Elimizdeki en kritik bilgiyi aktarayım. Haziran ayının başında hatta yaklaşık 20 gün önce istihbarat birimleri, devletin zirvesine bir uyarı yazısı, devletin tüm kurumlarına bir uyarı yazısı gönderdi. Bu uyarı yazısında IŞİD'in bir saldırıda bulunabileceği, yine yer isimleriyle yer aldı. Yani Atatürk Havalimanı'na IŞİD tarafından bir saldırı olabileceği bilgisi iletilmiş."