BIST 10.248
DOLAR 32,28
EURO 34,78
ALTIN 2.394,86
HABER /  DÜNYA

Havalimanında renkli açılış

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda ‘Türkçe Olimpiyatları’ sergisi açıldı. <br/>Geçtiğimiz yıl yarışmaya katılan yarışmacıların fotoğraflarının ...

Abone ol

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda ‘Türkçe Olimpiyatları’ sergisi açıldı.
Geçtiğimiz yıl yarışmaya katılan yarışmacıların fotoğraflarının yer aldığı Dış Hatlar Terminali gidiş katındaki sergiye öğrencilerde katıldı. Yerel kıyafetleriyle açılışa katılan öğrenciler ilgi odağı olurken, serginin açılışını Ramanya’dan katılan bir öğrenci şiir okuyarak yaptı. Sergide konuşma yapan TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü, “Atatürk Havalimanının şu anda üzerinde bulunduğumuz dış hatlar gidiş katını geçtiğimiz yıl sanıyorum 15 milyon insan kullandı. Sanıyorum bu yılda o rakam yüzde on civarında artacak. Demek ki bu yıl 16.5 milyon insanın üzerine çıkacak. Ülkemizde bu kadar seyircisi olan sergi alanı var mı? Bunu inanın şu anda veremeyeceğim ama bu serginin bir güzelliği şu bu gün serginin bir güzelliği dünyanın yüz kırk ülkesinden gelen genç kardeşlerimize ev sahipliği yapıyor. Dil çok önemli bir konu. Dil insanları birleştiren en temel unsurdur” dedi.
Kurdele kesiminin ardından sergiyi gezen çocuklar ve yetkililer Türkçe Olimpiyatları’na katılan çocukların Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile çektirdiği bir fotoğrafın yanında hatıra fotoğrafı çektirdi. Açılışın ardından Türkçe Olimpiyatlarına katılan çocuklarla sohbet eden TAV Havalimanları İcra Kurulu başkanı Sani Şener, çocuklara nasihatlerde bulundu. Kenya’dan Türkiye’ye gelen ve ABD Başkanı Barack Obama’nın kabilesi olan Luolar kabilesi mensubu olan çocuk ile de bir süre sohbet etti.
(İHA)