BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,87
ALTIN 2.440,71
HABER /  GÜNCEL

Hava durumu yarın yanacağız hafta sonu ise...

En son hava durumu tahminlerine göre İstanbul'da yarın hava çok sıcak olacak. Ancak hafta sonu sıcaklıklar 10 derece birden düşecek.

Abone ol

Hava durumu tahminlerine göre, yarın İstanbul'da mevsimin en sıcak günü yaşanacak. Ancak hafta sonu hava soğuyacak ve İstanbul'da sıcaklıklar 10 derece birden düşecek. 

Türkiye'de bu haftanın kalan günleri, bahar gibi ılık ve Batı bölgelerde güneşli geçecek. Mart ayı ortalamalarının da üzerine çıkacak sıcaklıklar İstanbul’da 19, Ankara’da 17 İzmir’de ise 22 dereceye ulaşacak.

Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel, sıcaklıkların güney yönlerden esmeye başlamasıyla yükseleceğini, Perşembe günü en sıcak gün olacağını ve ardından yeni bir yağışlı havanın etkili olacağını bildirdi.

HAFTA SONU SICAKLIK DÜŞÜYOR

Haftasonu ise bizi yine yağmurlu günler bekliyor. Cuma gecesinden itibaren Ege üzerinden ve Balkanlar tarafından iki farklı yağışlı havanın etksine giriyoruz ve hava soğuyor. Özellikle Marmara’da sıcaklıklar yine 11-12 derecelere düşecek.

Uzun zamandan sonra gökgürültüleri duyacağız, Marmara’da Ege’de ve İç Anadolu ile Akdeniz sahillerinde gökgürültülü sağanak yağışlar oluşacak. Bahar mevsimine uygun bu yağışlar Akdeniz ve Ege kıyılarında Cumartesi günü yer yer şiddetli sağanak şeklinde de görülebilir ve su baskınları taşkınlar yaşanabilir.

NİSAN AYI SICAK BAŞLAMIYOR

İstanbul’da Nisan pek sıcak başlamayacak. Nisan ayının ilk haftasında en yüksek sıcaklıkların 12-13 derece olması bekleniyor.

Karadeniz İç Anadolu ve yurdun Doğu bölgelerinde önümüzdeki günler sık sık yağış bekliyoruz, bu yağışlar kuvvetli değil ancak neredeyse her gün bir miktar yağış alabileceğiz.