BIST 9.788
DOLAR 32,51
EURO 34,94
ALTIN 2.435,48
HABER /  GÜNCEL

Hava durumu meteoroloji kar tarihini açıkladı

İstanbul, Ankara, Eskişehir, Balıkesir ve İzmir'de hava durumu nasıl olacak, meteoroloji bu illeri uyardı. İstanbul'da kar ise salı günü başlayacak etkisini arttıracak.

Abone ol

Hava durumu son tahminlerine göre İstanbul, Çanakkale, İzmir, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Kütahya, Bolu ve kıyı egenin tüm iç kesimleri bu akşam yoğun kar yağışı altında kalacak. Meteoroloiiden gelen uyarıda kar yağışının yoğun olacağı bildirildi. Kütahya ve Sarıkamış'ta okullar tatil edildi. Son hava durumu raporunun ardından bu akşam başka illerden de okulların tatil edildiği haberleri gelebilir. 

Meteoroloji hava durumu raporuna yeniledi. Buna göre Ege Bölgesi'nde kar yağışının, akşam saatlerinde doğu kesimlerinde, gece ve yarın sabah saatlerinden itibaren de bölgenin iç kesimlerinde yoğun şekilde görülmesinin beklendiği bildirildi.

ANKARA HAVA DURUMU KUVVETLİ KAR YAĞIŞI

Ankara'da bu gece saatlerinden itibaren yeniden başlayacak kar yağışının, yarın (06.01.2015 Salı) öğle saatlerine kadar il genelinde kuvvetli olacağı ve yerde 10-20 cm kar örtüsü bırakacağı tahmin ediliyor.
kar-yağişi-bayburt-hava-durumu.jpgKar yağışının ardından Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri Ankara'da hava sıcaklıklarının hissedilir derecede azalacak. En düşük hava sıcaklığının ise -15 °C ve altına düşeceği tahmin ediliyor.
Ankara il genelinde görülecek kar yağışı ve aşırı soğuk havanın neden olabileceği başta ulaşımda aksamalar olabilir uyarısı geldi.

BU GECE KAR YAĞIŞI İÇİN UYARI VERİLEN BÖLGELER

Meteorolojinin sitesinde yayınlanan son dakika kar uyarısında bu gece yarın yoğun ve kuvvetli kar yağışından etkilenecek bölgeler şöyle sıralandı;

-Marmara'nın doğusu,
-İç Anadolu'nun kuzey ve batısı,
-İç Ege, Göller Yöresi
-Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli (10-20) ve yer yer yoğun (20 cm üzeri) kar yağışları bekleniyor. Yoğun kar yağışının ulaşımda aksamalara sebep olacağı, aşırı soğukların ise don yaratacağı bildirildi.

ÇANAKKALE VE İÇ EGE'DE YOĞUN KAR ALARMI
hava-durumu-kar-yağişi.20150105150345.jpgMeteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Çanakkale'nin batısı ile Kıyı Ege kesimi dışında bölgenin tamamında karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor.

Bölgede, kar yağışlarının akşam saatlerinden itibaren doğu kesimlerinde, gece ve yarın sabah saatlerinden itibaren de iç kesimlerinde yoğun olarak görülmesi tahmin ediliyor.

SICAKLAK 6 DERECE DÜŞECEK

Hava sıcaklıklarının da 4-6 derece azalması öngörülen bölgede, akşam bölge genelinde kırağı, buzlanma ve don riski bulunuyor. Meteoroloji yetkilileri, don ve kırağı tehlikesine karşı çiftçilerin, buzlanma olaylarına karşı da trafiğe çıkan sürücülerin tedbirli ve dikkatli olmaları uyarısında bulundu.

İSTANBUL HAVA DURUMU ALARMI
van-hava-durumu-kar-yağişi.jpgMeteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Analiz Uzmanı Hayrettin Akoğlu, İstanbul'da saat 21.00'den sonra başlayacak karın, gece aralıklarla devam edeceğini, yarın ve çarşamba günü kent genelinde etkili olacağını bildirdi.
istanbul-5-günlük-hava-durumu.20150105143854.jpg
İstanbul 5 günlük hava durumu tahmini

SICAKLIK 10 DERECE DAHA DÜŞECEK

Akoğlu, yaptığı açıklamada, yarından itibaren hissedilir derecede azalacak sıcaklığın, hafta sonuna kadar 5-10 derece daha düşeceğini ifade etti. Akoğlu, "İstanbul'da saat 21.00'den sonra başlayacak kar, gece aralıklarla devam edecek, yarın ve çarşamba il genelinde etkili olacak. Tahminlere göre kar, çarşamba günü gece saatlerinden sonra etkisini yitirecek. Ancak sıcaklık artmayacak" değerlendirmesinde bulundu.

İSTANBUL EKSİ 6 DERECEYİ GÖRECEK

Don ve buzlanmaya karşı sürücüleri uyaran Akoğlu, şunları kaydetti:

"Bu uyarımız İstanbul'un yanı sıra Marmara'nın doğusu ve ülkenin diğer bölgeleri için geçerlidir. İstanbul'da bu gece sıfır derece olan hava sıcaklığının yarın gece, eksi 6 civarında olmasını bekliyoruz. Gece sıcaklıkları çok düşecek. Don ve buzlanma görülebilir. Ayrıca yarın gece saatlerinden sonra Marmara Bölgesi'nin tamamında poyraz etkili olacak."

ŞİDDETLİ FIRTINA UYARISI
Meteorolojinin sitesinde verilen son uyarılardan biri de şiddetli fırtına olacağı yönünde. Sitede yer alan uyarı şöyle;

Batı Karadeniz'in batısı ile Marmara'da kuzey ve kuzeybatı yönlerden esen rüzgarın, etkisini yarın (Salı) ilk saatlerden itibaren artırarak 6 ila 8 (60-75 km/s) kuvvetinde fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir.

Fırtına'nın Çarşamba günü sabah saatlerinden sonra Marmara'da, aynı gün öğle saatlerinden sonra Batı Karadeniz'in batısında etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

12 İL İÇİN METEOROLOJİDEN YENİ UYARI

Yurdun bir bölümü karla savaşırken güney ve doğu illeri için de çok şiddetli yağış alarmı verildi. Meteorolojinin sitesinde alarm verilen 12 il sel ve su baskınlarına karşı uyarıldı. İşte son hava durumu alarmına göre bugün ve yarın şiddetli yağış için uyarılan 12 il;

-Adana,
-Osmaniye,
-Kahramanmaraş
-Hatay
-Adıyaman,
-Gaziantep,
-Kilis,
-Malatya,
-Bingöl,
-Elazığ,
-Tunceli
-Erzincan çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, yüksek kesimlerinde yoğun karla karışık yağmur ve kar yağışları bekleniyor. Toplamda metrekareye 100-150 mm yağış beklenen bölgede meydana gelebilecek olumsuzluklara (sel, su baskını, heyelan, ulaşımda aksamalar, yüksek kesimlerde kar yağışının oluşturabileceği sorunlar) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

OKULLAR TATİL OLUYOR

Yoğun kar yağışı altında kalan Kütahya'da 3 gün boyunca yağış etkisini sürdürecek. Kütahya Valiliği kar sebebiyle eğitime bugün ara verdi.

Okulların tatil edildiği yerler arasına Sarıkamış'da dahil oldu. Kars'ın Sarıkamış ilçesinde etkili olan kar yağışı dolayısıyla ilçe merkezi ve tüm köylerdeki okulların bugün öğleden sonra ve yarın tatil edildiği bildirildi.

YURTTA KARAKIŞ ÇİLESİ YAŞANIYOR

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı nedeniyle Van'da 52, Muş'ta 25, Bitlis'te 120 köy yolu ulaşıma kapandı.

VAN : Van'da önceki gün akşam saatlerinden itibaren başlayan ve kırsal kesimlerde etkisini sürdüren kar yağışı kentte yaşamı olumsuz etkiledi.

Kar ve tipi nedeniyle ulaşım sağlanamayan 217 köyden 165'inin yolunu ulaşıma açan Van Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri, kalan 52 köy yolunun da açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Bu arada, Özalp ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle okullar bugün tatil edildi. İlçe merkezi ve mahallelerdeki tüm okullarda bugün eğitime ara verildiği bildirildi.

MUŞ  : Muş'ta önceki gün başlayan ve aralıklarla etkili olan kar yağışı nedeniyle il genelinde kapanan 130 köy yolundan 105'inin yolu açıldı, kapalı 25 köy yolunda da çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Zaman zaman etkili olan kar yağışına rağmen yol açma çalışmalarını aralıksız sürdüren İl Özel İdaresine bağlı karla mücadele ekipleri, köylere ulaşımın sağlanabilmesi için büyük emek harcıyor.

BİTLİS : Bitlis'te de kar yağışının ardından kapanan 250 köy yolundan 130'u ulaşıma açıldı, 120 köy yolunda da çalışmaların devam ettiği bildirildi.kar-yağişi-hava-durumu.20150105150453.jpg

Ekiplerin karla mücadele çalışmalarına aralıksız devam ettiği kentte, şehirlerarası ulaşımın aksamaması içinde ekipler hazır bekletiliyor.

HAKKARİ : Hakkari'de ise kayaktan dönen vatandaşlar, kar yağışı nedeniyle kayganlaşan yolda zor anlar yaşadı. Megabüte Kayak Tesislerinden dönen vatandaşlara ait araçlar, kar yağışının ardından yolun kayganlaşması nedeniyle yoldan çıktı.

Olası kazalara müdahale etmek amacıyla 112 Acil Servisine ait paletli kar ambulansı da bölgede hazır bekletiliyor.

İZMİR HAVA DURUMU

İZMİR'de hava durumu şöyle;

HAVA SICAKLIĞI: Sıcaklıklar 4 ila 6 derece azalacak.
RÜZGAR: Kuzey-kuzeydoğudan orta kuvvette , Kıyı Ege'de kuvvetli olarak esecek.

screen-shot-2015-01-05-at-9.00.00-am.png