BIST 10.280
DOLAR 32,24
EURO 34,80
ALTIN 2.418,68
HABER /  GÜNCEL

Hava durumu kötü 3 ili çok şiddetli vuracak

Meteoroloji İşleri Müdürlüğü son hava durumu raporunu açıkladı. Bu hafta hava durumunda aşırı yağışlar var. İstanbul , Ankara ve İzmir başta olmak üzere haftanın hava tahminleri şöyle.

Abone ol

Yeni haftada hava durumu için meteoroloji genel müdürlüğünden şiddetli yağış uyarısı geldi. Son yapılan tahminlere göre hava sıcaklığı 4 ile 8 derece arasında düşecek. Meteoroloji bugün Marmara bölgesinde yer alan 3 ili şiddetli yağış konusunda uyardı, İstanbul ve İzmir için de yağış görünüyor.

Meteoropojide yapılan son hava durumu değerlendirmelere göre, yurdun kuzey ve batı kesimleri ile zamanla kuzeydoğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Göller Yöresi, Toroslar Mevkii ile Rize, Artvin, Ardahan, Kars, Ağrı, Iğdır ve Eskişehir çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer bölgelerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

BU 3 İLİ ŞİDDETLİ YAĞIŞ VURACAK
Yağışların; bugün öğle saatlerinden itibaren Marmara bölgesi genelinde kuvvetli, Edirne ve Tekirdağ ile Çanakkale'nin kuzey kesimlerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor.

Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege'de kuzey yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına (40-80 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

İSTANBUL HAVA DURUMU YAĞIŞ ALARMI
istanbul-hava-durumu.20150928103746.jpg
Meteorolojinin hava durumu tahmininde İstanbul için de bugün şiddetli yağış alarmı yer alıyor. İstanbul'daki yağışlar aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde görülecek. Öğle saatlerinden itibaren Avrupa yakası başta olmak üzere il genelinde kuvvetli yağış görülecek.

ANKARA HAVA DURUMU NASIL?
ankara-hava-durumu-15-gunluk.jpg
Ankara'da hava durumu tahminlerine göre bugün az bulutlu ve açık bir hava hüküm sürecek. Hava sıcaklığı ise Ankara'da 30 derece civarında olacak.

İZMİR HAVA DURUMU
izmir-hava-durumu-15-gunluk.jpg
Parçalı ve çok bulutlu bir havayla güne başlayan İzmir için ilerleyen saatlerde aralıklarla yağmur bekleniyor. İzmir hava durumu tahminlerine göre gök gürültülü sağanak yağışlı bir gün geçirecek. Hava sıcaklığı ise 26 derece civarında olacak.