BIST 9.560
DOLAR 32,50
EURO 34,80
ALTIN 2.487,31
HABER /  GÜNCEL

Hava durumu kar ne zaman duracak?

Aralıksız yağan kar yağışı tüm yurtta hayatı olumsuz etkledi. Hava durumu raporlarına göre cumaya kadar sıcaklık düşecek kar devam edecek. Peki İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir, Afyon, Balıkesir, Kütahya, Kastamonu, ve Kocaeli'de hava durumu nas

Abone ol

Dün sabah saatlerinde başlayan ve öğleden sonra etkisini arttıran kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Yeni hava durumu raporlarına göre kar yağışı bugün de etkili olacak. Yer yer şiddetini arttıracak olan kar yağışı özellikle İstanbul'da bugün de şiddetli hissedilecek. Meteorolojiden gelen son tahminlere göre gece yoğunlaşan kar yağışı bugün de etkili sıcaklıklar 4 ila 5 derece düşüyor. Kar yağışı öğleden sonra şiddetinin arttıracak. Peki  İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir, Kayseri, Niğde, Afyon, Balıkesir, Kütahya, Kastamonu, ve Kocaeli'de hava durumu nasıl olacak? Bugün birçok ilde okullar tatil edildi.
20 ŞUBAT OKULLAR HANGİ İLLERDE TATİL?

istanbul.20150218085227.jpgİstanbul'da etkisini artıran kar yağışının tipiye dönüşmesi nedeniyle trafikte yoğunluk yaşanırken, Büyükçekmece'de de kar yüzünden bazı araçlar yolda mahsur kaldı.

BİTTİ DERKEN YENİ KAR ALARMI GELDİ SON HAVA DURUMU

BU İLLERDE EĞİTİME KAR ARASI

stanbul, Ordu, Samsun, Tunceli, Nevşehir, Sakarya, Niğde, Kastamonu ve Bingöl'de kar yağışı nedeniyle okullar bugün 1 gün süreyle tatil edildi. Bu arada Ankara'da kar yağışı dün akşam saatlerinde başladı. Belirli aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle okulların tatil edilmeyeceği belirtilirken, bazı ilçelerde ise devam eden kar yağışı nedeniyle, okulların tatil edilebileceği kaydedildi.

KAR KALINLIKLARI ŞÖYLE

Bazı bölgelerdeki kar kalınlıkları şöyle belirtildi:

Çatalca'nın köyleri, Bınkılıç, Aydos: 40 - 60 cm
Çatalca, Esenyurt, Beylikdüzü, Hadımköy, Selimpaşa, Başakşehir, Beylikdüzü, Arnavutköy, Uğur Mumcu: 25- 40 cm
Çavuşbaşı, Maltepe, Beykoz, Sancaktepe, Polenezköy: 20-25 cm
Çekmeköy, Ümraniye, Maslak, Göktürk, Kemerburgaz: 15-20 cm
Kağıthane, Beşiktaş, Şişli, Kadıköy, Beşiktaş, Üsküdar: 10-15 cm
Caddebostan, Suadiye, Bakırköy, Florya: 5-8 cm

SICAKLIK AZALIYOR KAR BASTIRIYOR

Marmara'nın doğusu, İç Ege, Akdeniz'in iç ve doğu kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kırklareli, Tekirdağ ve Çanakkale'nin doğu ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Akdeniz kıyıları ve Güneydoğu Anadolu'nun güneyinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Marmara'nın doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri ile Elazığ, Bingöl ve Tunceli çevrelerinde yer yer yoğun kar, Doğu Akdeniz kıyıları ile Gaziantep, kilis ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI

Guney, iç ve batı kesimlerde 4 ila 6 derece azalacağı tahmin ediliyor. Rüzgar, Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, güneydoğu kesimlerde güney ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Ege ve Marmara'nın güneydoğusunda kuvvetli olarak (40-60 km/s), Marmara'nın kuzey ve batısı ile Ege kıyılarında kısa süreli fırtına (50-70 km/s), Güney Ege kıyılarında ve Batı Akdeniz'de fırtına (60-80 km/s) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

kiş2.20150218085310.jpg

KAR İSTANBUL'DA BUGÜN DE ETKİLİ

Parçalı çok bulutlu, İstanbul ve bölgenin doğusu ile Tekirdağ ve Kırklareli'nin doğu kesimleri aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İstanbul ve bölgenin doğusunda (Kocaeli, Sakarya ve Yalova) kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

screen-shot-2015-02-18-at-8.41.47-am.png

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, kar yağışı kent genelinde kuvvetli ve yer yer yoğun olarak yarın da gün boyu aralıklarla devam edecek.

İstanbul'da Karadeniz üzerinden gelen Sibirya kökenli oldukça soğuk ve yağışlı hava kütlesinin etkileri, perşembe günü öğle saatlerine kadar sürecek.

Gün içinde en yüksek 3 derece ölçülen, gece ve sabah saatlerinde ise sıfır derecenin altına düşecek sıcaklık, yarın en yüksek 2, perşembe günü ise 3 derece civarında seyredecek.

BUZLANMA VE DON UYARISI

Yağışın akşam saatlerinden itibaren etkisini artırmasıyla kar kalınlığı yüksek kesimlerden başlamak üzere yer yer 10 santimetrenin üzerine çıkacak. 

Yoğun kar yağışı sebebiyle kara, deniz, hava ulaşımda yaşanacak aksamaların yanı sıra sıcaklığın sıfır derece ve altına düşmesi sebebiyle buzlanma ve don da görülebilecek. 

Bu arada, yetkililer, vatandaşlar ve sürücüler de hava şartları nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları yönünde uyarıldı.

CUMAYA'YA KADAR KAR YAĞIŞI ETKİLİ

İstanbul'da sabah saatlerinde başlayan kar yağışı sürerken, Çatalca ve Hadımköy'de kar kalınlığı 20 santimetre ölçüldü. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 1. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, saat 17.00 itibarıyla kar yüksekliği Çatalca ve Hadımköy'de 20, Arnavutköy'de 15, Beylikdüzü, Başakşehir ve Esenyurt'da 10 santimetreye ulaştı.

kiş3.20150218085328.jpg

Kar kalınlığı Kavacık, Kandilli ve Sarıyer'de 8, Beykoz, Aydos, Ümraniye, Çekmeköy ve Zekeriyaköy'de 5, Bağcılar, Başakşehir, Silivri ve Maslak'ta 3, Fatih, Şile, Yakacık ve Bakırköy'de 2, Kartal ve Pendik'te 1 santimetreye yükseldi.

KAR KALINLIĞI 30 CM'Yİ GEÇTİ

İstanbul'da sabah saatlerinde başlayan kar yağışı sürerken, Çatalca ve Hadımköy'de kar kalınlığı 20 santimetre ölçüldü. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 1. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, saat 17.00 itibarıyla kar yüksekliği Çatalca ve Hadımköy'de 20, Arnavutköy'de 15, Beylikdüzü, Başakşehir ve Esenyurt'da 10 santimetreye ulaştı. 

Kar kalınlığı Kavacık, Kandilli ve Sarıyer'de 8, Beykoz, Aydos, Ümraniye, Çekmeköy ve Zekeriyaköy'de 5, Bağcılar, Başakşehir, Silivri ve Maslak'ta 3, Fatih, Şile, Yakacık ve Bakırköy'de 2, Kartal ve Pendik'te 1 santimetreye yükseldi.

BOLU'DA HAYAT DURDU!

Bolu'da kar yağışı, günlük yaşamı ve ulaşımı olumsuz etkiliyor. 

Kent merkezinde sabah başlayan yağış nedeniyle kar kalınlığı 5 santimetreye ulaştı. İş yerlerine gitmek için evlerinden çıkan vatandaşlar, buzlanmanın da etkisiyle yürümekte güçlük çekti.

kiş4.jpg

Yağış nedeniyle ulaşımda da zaman zaman aksamalar yaşanıyor. Sürücüler, yağış dolayısıyla trafikte yavaş seyrediyor.

Bolu Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, kar yağışının 20 Şubat'a kadar devam edeceğini, hava sıcaklıklarının ise sıfırın altında 5 dereceye kadar düşeceğini bildirdi.

DENİZLİ-AFYON YOLU KAPANDI!

Kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Denizli'yi Antalya ve Afyonkarahisar'a bağlayan yollarda ulaşım kontrollü sağlanıyor.

denizli1.jpg

Kentte akşam saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle şehirler arası karayollarında ulaşım kontrollü sağlanıyor, Denizli-Antalya karayolu Cankurtaran mevkisine tır, çekici gibi ağır tonajlı araçlar ile zincirsiz araçların geçişine izin verilmiyor.

Karayolları ekiplerinin tuzlama ve kar küreme yaptığı yollarda, trafik ekipleri de güvenlik noktalarında sürücülere dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunuyor.