BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,71
ALTIN 2.492,17
HABER /  GÜNCEL

Hava durumu İstanbul için yeni uyarı!

Hava durumu yeni raporları meteoroloji açıkladı. Dün gece başlayan gökgürültülü yağış İstanbul'da özellikle sabah saatlerinde etkisini arttıracak. Ankara, Eskişehir, Bursa, Adana, Antalya, Muğla, İzmir, Kocaeli, Edirne hava durumu nasıl olacak?

Abone ol

Hava durumu raporları açıkladı meteoroloji uyardı. İstanbul hava durumu dün gece başlayan sağanak yağışın etkisinde. Sabah saatlerinde etkisini arttıran şiddetli yağış gün içinde aralıklarla devam edecek. Bugün istanbul hava durumu en yüksek sıcaklık değeri 18 derece olacak. Yağışlar yeni haftaya kadar devam edecek. 22 Ekim Perşembe ve 23 Ekim cuma günü İstanbul için tehlikeli bir gün olacak. Yağış şiddetlenecek kuvvetli rüzgar etkisini arttıracak Bünyamin Sürmeli açıkladı.

İSTANBUL HAVA DURUMU

Parçalı yer yer çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığı 3 ila 5 derece civarında azalacağı tahmin ediliyor

Kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden orta kuvvette, zamanla kuvveti (30-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

BÜNYAMİN SÜRMELİ UYARDI! YARIN TEHLİKELİ GÜN

Ana Haber'de Nevşin Mengü'nün konuğu olan CNN TÜRK Meteoroloji Editörü Bünyamin Sürmeli, bu hafta içinde Marmara ve Ege Bölgesi'nde aşırı yağışların başlayacağını belirterek, perşembe gününü tehlikeli gün olarak ifade etti. Sürmeli, perşembeden sonraki üç gün boyunca aşırı yağış, sel riski ve yıldırım konusunda dikkat edilmesi konusunda yerel yöneticilere uyarıda bulundu. "İstanbul perşembe ve cuma günü kuvvetli yağış alacak" diyen Bünyamin Sürmeli, "Bu yıl El Nino yılı" dedi.

ANTALYA MUĞLA ŞİDDETLİ YAĞIŞ UYARISI!

Yağışlar, 22 Ekim Perşembe günü Marmara'nın batısı (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir) ile İstanbul, İzmir, Muğla ve Antalya çevrelerinde kuvvetli, 23 Ekim Cuma günü ise Marmara'nın batısı, kıyı Ege ile Batı Akdeniz'de çok kuvvetli ve yer yer şiddetli, Antalya ve Muğla illerinde aşırı olabilecek.

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı, çarşamba günü Trakya'dan başlayarak, hafta sonuna kadar yağışlarla ülke genelinde azalacak.

Rüzgar, perşembe, cuma ve cumartesi günü Marmara ile Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden, cuma günü Batı Akdeniz kıyılarında güneydoğudan kuvvetli ve zaman zaman fırtına şeklinde esecek.

YURT GENELİNDE HAVA DURUMU NASIL?

Ülkemizin bugün  Orta Akdeniz üzerinden gelen serin ve yağışlı sistemin etkisine girmesi bekleniyor. Çarşamba günü ülkemizin batı kesimlerinde başlayacak yağışlı havanın, önümüzdeki hafta başına kadar ülkemizin büyük bir bölümünde etkisini sürdüreceği tahmin ediliyor.

21.10.2015 Çarşamba günü; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz ile Ankara ve Eskişehir çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği bekleniyor.

22.10.2015 Perşembe günü; yağışlı sistemin ülkemizin iç ve batı bölgelerinde (Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ile Batı Karadeniz'de) etkili olacağı tahmin ediliyor.

23.10.2015 Cuma günü; Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun batısının yağmurlu ve sağanak yağışlı geçeceği bekleniyor.

Hafta sonunda da ülkemizin büyük bir bölümünde etkili olacak yağışlı sistemin, önümüzdeki hafta başında güney ve doğu kesimlerinde etkisini devam ettireceği tahmin ediliyor.

Yağışlı sistemin, 22.10.2015 Perşembe günü Marmara'nın batısı (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir) ile İstanbul, İzmir, Muğla ve Antalya çevrelerinde kuvvetli; 23.10.2015 Cuma günü ise Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ile Batı Akdeniz'de çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/metrekare); Antalya ve Muğla illerinde aşırı (100 kg/metrekare üzeri) yağışlara neden olacağı bekleniyor.

Şiddetli ve aşırı yağışlar sebebiyle meydana gelebilecek ani sel ve su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığının, Çarşamba günü Trakya'dan başlayarak, hafta sonuna kadar yağışla birlikte ülkemiz genelinde azalacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın; Perşembe, Cuma ve Cumartesi günü Marmara ile Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden; Cuma günü Batı Akdeniz kıyılarında güneydoğu yönlerden, kuvvetli ve zaman zaman fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.