BIST 9.531
DOLAR 32,49
EURO 34,55
ALTIN 2.475,99
HABER /  GÜNCEL

Hava durumu ısı eksi 4'e düştü kar başladı!

Son hava durumu tahmini meteorolojinin dediği oldu! Yeni haftada sıcaklık düştü Doğu'da kar yağışı başladı. Ardahan, Kars ve Erzurum beyaza büründü. Peki İstanbul, Ankara, Kocaeli, Bursa, Eskişehir hava durumu nasıl?

Abone ol

Meteorolojiden gelen son hava durumu tahminlerine göre sıcaklık 4 derece daha düşecek iç anadoluda gece kar yağışı görülecek. Doğu Anadolu ısının eksi 4'lere düşmesiyle birlikte karla tanıştı. Bugün kar yağışının yanı sıra karadeniz bölgesinde de şiddetli fırtına ve yağmur uyarısı geldi.

Meteoroloji tarafından uyarı verilen iller şu şekilde sıralandı;

Ordu,
Giresun,
Rize,
Trabzon çevreleri ile
Artvin'in kıyı kesimleri
Bartın,
Karabük,
Kastamonu,
Sinop
Samsun çevrelerinde kuvvetli olması beklenen yağış görülecek.

İSTANBUL'DA HAVA DURUMU NASIL?

Bölgenin batısı parçalı bulutlu, kuzey ve doğusu parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kocaeli'nin doğu kesimleri ve Sakarya çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde doğu kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Önemli bir değişiklik beklenmiyor.  Batı ve Güneybatı (Lodos) yönlerden orta kuvvette esmesi bekleniyor.

İstanbul 5 günlük hava raporu

KAR YAĞIŞI BEKLENEN İLLER

Son hava durumu tahminine göre soğuk ve kar yağışlı hava iç anadolu bölgesinde de görülmeye başlayacak. Bu gece Kayseri ve Çankırı illerinde karla karışık yağmur etkili olacak.



Kar yağışının etkili olacağı iller ise Doğu Anadolu bölgesinde yer alıyor. Bingöl, Erzurum ve Kars illeri için kar uyarısı verildi.Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan Ardahan ve Kars'ın Sarıkamış ilçesine kar yağdı.

Ardahan kent merkezinde gece etkili olan soğu hava, ilerleyen saatlerde kar yağışına neden oldu. Sabah saatlerinde beyaz örtüyle karşılaşan vatandaşlar, ev, iş yeri ve araçların üzerindeki karı temizledi. Kent merkezi ve yüksek kesimlerin bazı noktalarında kar kalınlığının 3 santimetre olduğu bildirildi.

SARIKAMIŞ KARA TESLİM!

Sarıkamış ilçesinde ise gece hava sıcaklığının eksi 4 dereceye kadar düşmesi nedeniyle aralıklarla yağan kar, kenti beyaza bürüdü.

Kar kalınlığı kent merkezinde 3, Cıbıltepe Kayak Merkezi'nin üst kesimlerinde ise 5 santimetre olarak ölçüldü.

Kar yağışıyla birlikte kentin bazı noktalarında, kartpostallık görüntüler oluştu.

ARDAHAN BEYAZA BÜRÜNDÜ!

Ardahan kent merkezinde gece etkili olan soğu hava, ilerleyen saatlerde kar yağışına neden oldu. Sabah saatlerinde beyaz örtüyle karşılaşan vatandaşlar, ev, iş yeri ve araçların üzerindeki karı temizledi. Kent merkezi ve yüksek kesimlerin bazı noktalarında kar kalınlığının 3 santimetre olduğu bildirildi.



BUGÜN 3 BÖLGEDE KAR VAR

İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar görülecek.

Yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, İç Anadolu'nun doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Kocaeli, Sakarya, Ankara ve Çankırı çevreleri ile Hatay'ın kıyı kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

 Orta ve Doğu Karadeniz'de halen devam eden yağışların; Ordu, Giresun, Rize, Trabzon çevreleri ile Artvin'in kıyı kesimlerinde yarın (Pazartesi) öğle saatlerinden itibaren ise Bartın, Karabük, Kastamonu, Sinop ve Samsun çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, heyelan, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.