BIST 9.722
DOLAR 32,58
EURO 34,97
ALTIN 2.424,03
HABER /  DÜNYA

Hatay’da Gezi olayları

Hatay’da Gezi Parkı eylemlerini provoke ettikleri ve olayları yönlendirdikleri gerekçesiyle gözaltına alınan 8 kişi, Adana’ya gönderildi. <b...

Abone ol

Hatay’da Gezi Parkı eylemlerini provoke ettikleri ve olayları yönlendirdikleri gerekçesiyle gözaltına alınan 8 kişi, Adana’ya gönderildi.
Hatay’ın merkez ilçesi Antakya’da 30 Temmuz günü Hatay İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 8 şahıs, sabah saatlerinde sağlık kontrolü için Antakya Devlet Hastanesi’ne getirildi. Burada muayene edilen 8 şahıs tekrar Hatay İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Kısa süre emniyet müdürlüğü binasında kalan şahıslar, polisler tarafından araca alınarak Adana’ya gönderildi.
Gözaltında bulunan şahısların aileleri de İl Emniyet Müdürlüğü önüne gelerek slogan attı. Grup gözaltındaki şahısların Adana’ya hareket etmesinin ardından Emniyet Müdürlüğü önünden ayrıldı.
Şahısların ikametlerinde ve örgütsel faaliyetlerini yürüttükleri binalarında yapılan aramalarda;1 adet ruhsatsız pompalı tüfek ve bu tüfeğe ait 16 adet dolu fişek, çok sayıda yasak yayın, örgütsel doküman ve dijital veri depolayan malzemeler ele geçirilmişti.
(İHA)