BIST 10.173
DOLAR 32,26
EURO 34,93
ALTIN 2.434,95
HABER /  GÜNCEL

Hastanede saniye saniye kalp krizi!

Kardiyoloji merkezine gitti... Doktorun 'anjiyo' önerisini kabul etmedi... Bekleme salonunda aniden kalbi durdu ve...

Abone ol

Adana'da gittiği kardiyoloji merkezinde doktorun "anjio" önerisini kabul etmeyen kadının, bekleme salonunda aniden fenalaşarak kalbi durdu. Kriz anı güvenlik kamerasınca görüntülenen kadın, doktorun kalp masajıyla hayata döndükten sonra hastanede yapılan anjio ve tedavinin ardından sağlığına kavuştu.

Evinde otururken gece yarısı başlayan göğüs ağrıları nedeniyle sabah saatlerinde oğlu ve torunuyla birlikte Adana Kardiyoloji Merkezi'ne giden İclal Yılmaz (61), kardiyoloji uzmanı Dr. Hasan Boğa tarafından muayene edildi.

Boğa, hastanın kalp damarlarında tıkanma olduğunu ve anjio yapılması önerisinde bulununca hasta İclal Yılmaz, bunu kabul etmedi. Ancak doktor Boğa, anjio önerisinde ısrar ederek, "Siz bekleme salonuna geçip biraz düşünün. Bu arada yakınlarınızla da görüşün" dedi.

Bunun üzerine bekleme salonuna geçen Yılmaz, bir süre oğlu ile görüştü. Bu sırada aniden göğüs ağrısı ve ardından başlayan terleme nedeniyle ceketini ve kaşkolunu çıkaran kadın, baygınlık geçirince salondaki hemşirelerden birisi tansiyonunu ölçtü. Bu sırada nabzı ölçülmeyen kadın, bu kez oğlu ve görevlilerin yardımıyla doktorun odasına götürülürken, kapının önünde yere düştü.

Boğa, kapının önünde müdahale ettiği kadına kalp masaj yaparken, ayaklarını da yukarı doğru kaldırarak krizi atlatmasını sağladı. Hemşireler tarafından damar yolu açılan kadın gözlerini açınca, 20 metre mesafede bulunan Özel Adana Hastanesi'ne kaldırıldı.

Burada Dr. Hasan Boğa tarafından anjiosu yapılarak tedavisi gerçekleştirilen kadın, 2 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra hastaneden taburcu edildi.

Bu arada Yılmaz'ın fenalaşması ve görevliler tarafından müdahale edilme anı hastanedeki güvenlik kamerası tarafından görüntülendi.

Taburcu olduktan sonra "hayatımı borçluyum" dediği Dr. Hasan Boğa'ya, görev yaptığı hastaneye giderek teşekkür eden Yılmaz, "Doktor beni anjio olma konusunda ikna etmeye çalıştı ancak ben kabul etmedim. Salonda, doktora bu kararımdaki ısrarımı bildirmek için beklerken göğsümün sıkıştığını, terlediğimi ve ceketim ile kaşkolumu üzerimden attığımı hatırlıyorum, ondan sonrasında adeta film koptu" dedi.

Kalp krizinde saniyelerin önemi
Dr. Hasan Boğa, kalp krizinde saniyelerin bile hayati öneminin olduğunu belirterek, "Ancak, nedense insanlarımız ciddi rahatsızlıklar duymadan doktora başvurmuyor" dedi.


Bu vakada olduğu gibi hastaların çoğunlukla anjio olmak bile istemediklerini belirten Boğa, "Oysa, anjio bir teşhis yöntemidir ve 12 dakika süren bu işlemde, hastanın damarları rahatlıkla incelenerek, tıkalı bölüm tespit edilebilmekte ve buna göre tedavi uygulanmaktadır" diye konuştu.

Boğa, göğüs ağrısı, çabuk yorulma, nefes darlığı ve terleme şikayetleri olanların kalp hastalıkları uzmanına görünmekte geç kalmaması uyarısında bulunarak, özellikle diyabeti olan, hipertansiyonu bulunan, sigara kullanan, kolesterol yüksekliği olan, ailesinde kalp rahatsızlığı öyküsü bulunanların ve hareketsiz yaşam tarzı olanların ciddi risk altında olabileceğini söyledi.

Hasta İclal Yılmaz'ın en büyük şansının krizin doktorun kapısında ve tam teşekküllü hastaneye 20 metre mesafede bulunması olduğunu ifade eden Dr. Hasan Boğa, şöyle devam etti: "Hastaya anjio konusunda ısrarlı davranmayıp, bekleme salonunda düşünmesini önermeseydim, hasta merkezden ayrılacak ve kriz sokakta ya da otobüste yaşanabilecekti. Bu durumda, hastayı kurtarma şansı da olmayabilirdi. Böyle bir olayı hiçbir hastalarımızın yaşamasını istemeyiz."

"ARABASINI ÇİZDİREN KARISINI ÖLDÜRDÜ"

BAŞLIKLI HABER DİĞER SAYFADA...
TIKLAYIN...

[PAGE]

Kahramanmaraş'ta evinin bahçesindeki otomobilini geri viteste caddeye çıkarırken bahçe duvarına çarpan işçi Ayhan Çakır, kendisini yanlış yönlendirmekle suçlayıp, tartıştığı eşi Ayşe Çakır'ı av tüfeğiyle öldürdü, kızı Fatma Çakır'ı yaraladı.

Şeyh Adil Mahallesi'nde sabah saatlerinde meydana gelen olayda Azize Caddesi'ne cehpeli bahçeli evde oturan 43 yaşındaki işçi Ayhan Çakır, 45 FU 352 plakalı otomobilini bahçesinden yola çıkarmak istedi. Ayhan Çakır, otomobiliyle geri vitesle hareket ederken, kendisini eşi 38 yaşındaki Ayşe Çakır yönlendirdi. Ancak direksiyonu yönlendiremeyen Ayhan Çakır, 3 metrelik bahçe duvarına çarptı. Kaza yapınca çok sinirlenen Ayhan Çakır, eşi Ayşe Çakır'ı suçlayıp, tartışmaya başladı. Sinirlerine hakim olamayan Ayhan Çakır, evdeki av tüfeğini alıp, eşine ateş etti. Çeşitli yerlerinden yaralanan 3 çocuk annesi Ayşe Çakır olay yerinde öldü.

Önce kaçtı, polis yakaladı

Anne ile babasının kavgasını ayırmak için araya giren 14 yaşındaki Fatma Çakır ise bacağından vuruldu.Silah seslerine koşup gelen bir komşusunun üzerine, cinayette kullandığı av tüfeğini atan Ayhan Çakır, kaçtı. Yaralı Fatma Çakır, Yenişehir Kahramanmaraş Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Ayşe Çakır'ın cesedi ise otopsi yapılmak üzere Kahramanmaraş Devlet Hastanesi'nin morguna kaldırıldı. Polis olayın ardından kaçan Ayhan Çakır"ı takip sonucu kısa sürede yakaladı ve gözaltına aldı.

"SEVGİLİSİNİ KANLAR İÇİNDE GÖRÜNCE BAŞINDA AĞLADI"
BAŞLIKLI HABER DİĞER SAYFADA...
TIKLAYIN!..

[PAGE]

Eyüp, Haliç Köprüsü'nde kaza yapan otomobile müdahale eden itfaiye aracı ile yol temizlemesi yapan belediye aracına, aşırı süratli başka bir otomobil arkadan çarptı. Kazada 5 kişi yaralanırken, kız arkadaşını kanlar içinde yerde yatarken gören kazazedelerden biri sinir krizi geçirdi.

Kaza, saat 02.00 sıralarında Haliç Köprüsü Avcılar yönünde meydana geldi. Köprü üzerinde maddi hasarlı kazaya müdahale eden ekiplerin arasına dalan 34 GE 4628 plakalı otomobil önce temizlik yapan belediye aracına ardından da itfaiye aracına arkadan çarptı. Kaza sonrası otomobilin içinde bulunan Alev Arslan, Okan Karabulut (27), Aytekin Tanrıverdi (24), Erhan Altunbay (27) ile belediyenin yol çalışması ekibinde yer alan Abdullah Tülü (39) yaralandı.

KIZ ARKADAŞINA SARILIP AĞLADI

İtfaiye ve polis ekipleri tarafından otomobilden çıkartılarak yere yatırılan Alev Arslan'ın kanlar içinde olduğunu gören arkadaşları sinir krizi geçirdi. Bir süre sonra gelen 112 Hızır Acil ekiplerinin sedyeye koyduğu Alev Arslan'a sevgilisi olduğu belirtilen genç sarılarak ağladı. Polis ekiplerinin güçlükle sakinleştirdiği genç ve hafif yaralı 3 kişi Şişli Etfal, ağır yaralı olan Alev Arslan ise Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kaldırıldı.

Kaza sonrası belediye ekipleri köprü üzerinde don olaylarına karşılık tuzlama çalışması yaptı. Kaza yapan otomobillerin olay yerinden çekilmesiyle trafiğe kapanan Haliç Köprüsü yeniden trafiğe açıldı. Öte yandan kaza yapan otomobilin içinde içki şişeleri olması dikkat çekti.

"YENİ İŞİ SONU OLDU"
BAŞLIKLI HABER DİĞER SAYFADA...
TIKLAYIN...

[PAGE]

Kemerburgaz’da buzlanma nedeniyle kayganlaşan yolda devrilen hafriyat yüklü kamyon metrelerce sürüklendi. Kazadan 2 gün önce işe başlayan ve kamyonun altından kalan İsmail Karagöz (41) arkadaşları ile itfaiyecilerin krikolarla kamyonu kaldırması sonunda sıkıştığı yerden kurtarıldı. Aşırı kan kaybeden Karagöz kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Buzlanan yolun tuzlanmaması nedeniyle kamyoncular olay yerinde Karayolları yetkililerine tepki gösterdi.

GİZLİ BUZLANMA KAZAYA NEDEN OLDU 

Kemerburgaz-Göktürk yolunda buzlanma nedeniyle saat 05.55 sıralarında meydana gelen kazada sürücü hayatını kaybetti. Hafriyat yüklü 34 ZB 734 plakalı kamyonunu boşaltmak için Ağaçlı mevkiine giden İsmail Karagöz, Kemerburgaz Sapağı’nı geçtikten sonra buzlanan yolda kayan kamyon yan yattı. Metrelerce sürüklenen kamyonun altında kalan Karagöz’ün yardımına aynı yol üzerinde hafriyat taşıyan kamyon şoförleri koştu. Arabalarından aldıkları krikoları tonlarca ağırlıktaki kamyonun kupa kısmına yerleştirerek kaldırmaya başladı. Bu sırada olay yerine itfaiye ekipleri de yetişerek sürekli kan kaybeden ve yardım isteyen sürücüyü sıkıştığı yerden kurtardı. Yaralıya ambulans içinde bir süre müdahale edildi. Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürülen İsmail Karagöz kurtarılamadı.

KARAYOLLARI TUZLAMA YAPMIYOR 

Meslektaşlarının kaza yaptığını gören sürücüler, yolların sabun gibi kaydığını belirterek Karayolları ekiplerinin çalışmadığını iddia etti. Karayolları ekiplerinin buzlanma olduğu halde tuzlama çalışması yapmadığını belirten Kamyon sürücüsü Hacı Murat Yılmaz, "Bu kaza, bu akşam yaşanan üçüncü kaza. Karayolları ekibi Hasdal’da yatıyor. Polisler sadece bize ceza yazıyorlar. Önlem alınması için defalarcaaradık, ikaz ettik. Ama bir türlü bu yola tuzlama çalışması yapmadılar. Kamyoncular hızlı gitmiyor. Karayolları hiç önlem almıyor. Olan kamyoncuya oluyor" dedi.

"BARDA BIÇAK HASTANEDE KURŞUN"
BAŞLIKLI HABER DİĞER SAYFADA...
TIKLAYIN...

[PAGE]

Muğla kent merkezindeki bir barda dün sabaha karşı 04.00 sıralarında, müşterilerden Bekir Cem Uluuzman ve Şenol Özgür’le görevliler arasında bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı.

Tartışma kısa sürede kavgaya dönüşürken, Uluuzman ve Özgür bıçakla yaralandı. Yaralıları arkadaşları Muğla Devlet Hastanesi’ne götürdü. Yaralıların yakınları koridorda beklerken, kavganın çıktığı barda güvenlik görevlisi olan Öztuğ Uzun hastaneye geldi. Yaralı yakınlarının yanına giden Uzun hiç konuşmadan, belinden çıkardığı tabancayla, yakınların bacaklarına rastgele ateş etti. Alican Bakla ile İsa Keskin yaralandı. Uzun hastane polisi tarafından yakalanırken, yaralılar tedaviye alındı. Polis, Öztuğ Uzun ile 15 kişiyi gözaltına aldı.

"KAYSERİ'DE BİR AİLE SOBA YÜZÜNDEN YOK OLDU"
BAŞLIKLI HABER DİĞER SAYFADA...
TIKLAYIN...

[PAGE]


Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde, anne ve 3 çocuğu sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybetti.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Yüzüncü Yıl Mahallesi Kömürcüler Sokak'ta oturan Karagöz ailesinin çocukları Ayşenur ve Rabia okula gitmeyince, öğretmenleri durumdan şüphelendi. Öğretmenler ve komşuların polise haber vermesi üzerine evin kapısı açıldı.

Evde, anne Gülseren Karagöz (30) ile çocukları Ayşenur (10), Rabia (9) ve Ecrin Sema Karagöz'ün (2) cansız bedenleri bulundu. Anne ile çocuklarının sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek öldükleri belirlendi.

Cenazeler, otopsi yapılmak üzere Yahyalı Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı. Karagöz ailesinin komşuları ve haber alarak eve gelen yakınları sinir krizi geçirdi.

Öte yandan baba Mehmet Karagöz'ün Rusya'da çalıştığı ve olanlardan henüz haberinin olmadığı öğrenildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

"KORNO ÇALAN TAKSİCİYE ÖLDÜRESİYE DAYAK"
BAŞLIKLI HABER DİĞER SAYFADA...
TIKLAYIN...

[PAGE]

Adana'da taksici A.İlker Avcı (40) korna çalıp yol istediği için 3 kişi tarafından tekme, yumruk dövülüp köprünün yamacından atıldı. Saldırganlar bununla da kalmayıp köprünün altında tekrar dövdükleri taksiciyi 'öldü' diye bırakıp kaçtı. Taksiciyi yoldan geçenler görüp hastaneye yetiştirdi. Durumu ağır olan Avcı, "Korna çaldım diye az kalsın beni öldüreceklerdi" dedi.

Kent merkezinden aldığı yolcusunu Yüreğir ilçesinde bırakan taksici A.İlker Avcı, taksi durağına dönerken Sağlık İl Müdürlüğü arkasındaki tren yolunun üzerindeki köprüden geçerken önde giden otomobile korna çalıp yol istedi. Otomobilin sürücüsü yol vermeyip taksiciyi köprü üzerinde sıkıştırıp durdurdu.

Otomobilden inen kimliği henüz belirlenemeyen kişi, "Sen bana nasıl korna çalarsın?" diyerek taksiciye tekme, tokat saldırdı. Bu sırada saldırganın telefonla çağırdığı 2 arkadaşı da gelip taksici Avcı'yı dövmeye devam etti. 3 saldırgan dövdükleri taksiciyi yaklaşık 7 metre yükseklikteki köprüden aşağıya attılar. Saldırganlar daha sonra köprünün altına inip burada da taksiciyi dövdükten sonra ?öldü' diye bırakıp kaçtılar. Taksici Avcı, çevredeki vatandaşlarca köprünün altında hareketsiz şekilde yatarken fark edilip Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

"KORNA ÇALDIM DİYE BENİ ÖLDÜRECEKLERDİ"

Acil Servis'te yapılan ilk müdahalenin ardından tedaviye alınan taksicinin vücudunda çok sayıda kırık ile iç organlarında zedelenmeler olduğu tespit edildi.

Taksici Avcı, polise verdiği ifadesinde, "Köprünün üzerinde korna çalıp önümdeki araçtan yol istedim. Yol vermediği gibi beni sıkıştırıp durdurdu. Taksiden iner inmez üzerime, 'sana korna çalmayı gösteririm' diyerek saldırdı. Telefonla çağırdığını sandığım 2 kişi daha geldi. Onlar da beni dövdü. Sonra köprünün yamaç bölümünden aşağıya attılar. Aşağıda da dövdüler. Gözümü açtığımda hastanedeydim. Eğer beni görmeselerdi şimdi ölmüştüm. Tek suçum korna çalıp yol istemekti" dedi. Polis, taksici Avcı'yı darp eden 3 kişiyi arıyor.